Brødrene Dahl sætter turbo på butiks-udrulning af el

En succesfuld strategi gør det muligt allerede i år at få el-sortiment på plads i dobbelt så mange butikker som forventet for blot få måneder siden.

 

I løbet af 2023 forventer Brødrene Dahl at kunne have el-varer på hylderne i ikke færre end 24 butikker af sine 53 butikker. Udrulningen begyndte i det tidlige forår som en naturlig konsekvens af opkøbet af el-grossisten Jens A. Dengang var ambitionen at nå ud med el og belysning i ca. 12 butikker i år. Det mål er imidlertid allerede nået, så nu stiler virksomheden, der i forvejen er landets største inden for VVS og VA, mod det dobbelte antal inden årets udgang.

-Forklaringen er et meget grundigt forarbejde i tæt dialog med alle interessenter og godt understøttet hele vejen i processen af vores samarbejdspartner Core Consult, understreger driftschef Morten Albeck.

Brødrene Dahl opererer med to koncepter for butikkerne; et basisudvalg og et udvidet.

-Der skal jo være alt det, elektrikerne har brug for i det daglige. Så vi har været inde at se på, hvad der oftest bliver bestilt og leveret til Jens A.`s kunder. Men så skal vi jo også have pladsen ude i den enkelte butik, ligesom der kan være lokale behov, vi skal tage hensyn til. Vigtigt er det jo også, at vores centrallager i Randers skal kunne levere. Der er altså rigtig mange parametre i spil, fortsætter driftschefen.

Morten Albeck fortæller, at Brødrene Dahl desuden har skullet klæde sine medarbejdere på til det nye sortiment.

-Vores største styrke er vores personale. Derfor er det også vigtigt at sørge for at give dem de faglige kompetencer, så de fremstår professionelle – også når det handler om el og belysning.

Medarbejderne har været på kursus, de har gennemgået videoer med produkttræning og har fået ny viden om hylderne, så snart de nye varer er kommet på plads. Dertil kommer en hotline, hvor de altid kan blive hjulpet.

Med baggrund i de positive erfaringer vil udrulningen forsætte i højt tempo resten af året og gennem det meste af 2024. Men uafhængigt af, hvor langt integrationen er nået i de fysiske butikker, oplever Brødrene Dahl allerede nu, at et stigende antal elektrikere, VVS`er og andre bestiller deres el-varer på BD.dk og afhenter i deres lokale butik. Dertil kommer, at de nye varer er populære i forbindelse med selvbetjeningsløsningen 24/7, hvor kunderne uden for normal åbningstid låser sig ind og afhenter netop det, de står og mangler.