Anders Lendager på Building Green: Ingen bæredygtighed uden fælleskaber

Anders Lendager på Building Green: Ingen bæredygtighed uden fællesskaber.

Anders Lendager taler om bæredygtighed og fællesskab på årets Building Green den 30.-31. oktober. Anders Lendager er ekspert og en af Danmarks største frontløbere inden for cirkulær økonomi og bæredygtighed.

Anders Lendager er arkitekt og grundlægger af Lendager Group, der er specialiseret i cirkulær økonomi i fremtidens bæredygtige byer, bygninger og organisationer på tværs af virksomhedens tre ben: Lendager ARC, Lendager UP og Lendager TCW. Her kan du læse et uddrag af et interview Anders Lendager omkring fællesskaber, bæredygtighed og det helt nye område med fokus på skalering af genbrugsmaterialer på Building Green. Læs resten her.

Hvordan arbejder du med bæredygtighed i dine projekter?
Bæredygtighed skal ikke være et add on. Det skal være det naturlige valg. Vi tager altid udgangspunkt i omkostningsneutral bæredygtighed, det skal integreres i projektet fra den tidlige designfase, fordi det både kvalitativt og prismæssigt er det mest attraktive valg.

Hvorfor og hvordan hænger fællesskab og bæredygtighed sammen?
Bæredygtighed er mere end klima og miljø. Det er også social bæredygtighed. Byer konkurrerer på et globalt market om at tiltrække ressourcestærke beboere. Den samme konkurrence foregår regionalt. For at sikre levende byer bliver vi nødt til at tænke inklusion og fællesskab ind i byudviklingen og arkitekturen. I de netop færdiggjorte Ressourcerækker har der været stort fokus på fællesarealer – for eksempel taghaver. Her mødes beboerne omkring dyrkningen af alt fra blomster til grøntsager. I det kommende projekt UN17 Village ønsker vi at skabe en landsby, hvor nære relationer mellem mennesker, naboer og familie kan fremdyrkes. Samlet set er 50 % af bebyggelsen defineret som bofællesskaber. Der vil desuden være fælleshus, sundhedshus, delecentral, fælleshaver og meget mere, som bringer beboerne sammen, trækker omgivelserne ind og inkluderer socialt marginaliserede individer.

Læs resten af artiklen her.

Tilmeld dig Building Green gratis og hør Anders Lendagers tale.