
Stål- og teknikgrossist Lemvigh-Müller har valgt at steppe op på sine klimamål. Det sker ved at tilslutte sig Science Based Targets-initiativet, og dermed forpligter man sig til klimamål, der er baseret på videnskab.
– Lemvigh-Müller har valgt at tilslutte sig Science Based Targets-initiativet, fordi det bliver betragtet som den bedste, mest troværdige metode at sætte klimamål efter. Det er en blåstempling, som sikrer, at vores mål og initiativer til at reducere CO2 har baggrund i klimaforskningen. Det er afgørende for at kunne gøre en reel forskel, siger Christian Herbert, CCO, Lemvigh-Müller.
Med tilslutningen forpligter man sig til at sætte mål for, hvordan virksomheden lever op til Parisaftalens mål om CO2-reduktion og begrænsning af den globale opvarmning til mindre end 1,5 grader.
Man skal både sætte mål for og reducere CO2-udledninger hos sig selv og i virksomhedens værdikæde – de såkaldte scope 1, 2 og 3. Scope 1 er direkte emissioner fra virksomhedens egne aktiviteter, mens scope 2 omfatter indirekte emissioner fra den energi, som en virksomhed køber og bruger, såsom elektricitet, køling og opvarmning. Disse emissioner opstår uden for virksomhedens direkte kontrol, men de påvirkes af virksomhedens forbrug af energi.
Scope 3 er den sværeste for de fleste virksomheder. Den omfatter alle andre indirekte emissioner, der opstår i forbindelse med virksomhedens aktiviteter, men som ikke er omfattet af scope 2. Det kan omfatter fx emissioner fra produktion af indkøbte varer og tjenester, transport af varer og medarbejdere, affaldsproduktion og behandling af produkter i virksomhedens værdikæde.
Som grossist stammer en stor del af Lemvigh-Müllers egne CO2-udledninger naturligt fra transporten af varer til virksomhedens kunder – fra byggefirmaer til installatørvirksomheder og store børsnoterede koncerner.
Her er Lemvigh-Müller i fuld gang med forskellige former for CO2-reduceret levering. Det største potentiale for reduktioner er i scope 3, fortæller Sustainability Specialist Majken Maria Løyche fra Lemvigh-Müllers bæredygtighedsteam.
Hun er nyansat og har blandt andet fokus på at skabe datagrundlaget for, at Lemvigh-Müller kan sætte ambitiøse og realistiske klimamål.
– Vi er i løbende dialog med vores leverandører om CO2-dokumentation, og vi har også rapporteret på vores udledninger i mange år, så vi starter ikke fra bar bund. Men med flere tusinde leverandører og et sortiment på 550.000 varenumre skal der hentes data fra mange eksterne kilder. Når vi har et endnu bedre overblik over CO2-udledningerne i vores værdikæde, kan vi sætte mål for den ønskede reduktion og lægge en plan for, hvordan det skal ske. Det vi kan måle, kan vi kontrollere, siger Majken Maria Løyche.
Kilde: Lemvigh-Müller