
Det er noget nær den vigtigste konference i verden, der lægger vejen forbi den Sønderborg den 8. og 9. juni i 2022. Her åbner Det Internationale Energiagentur (IEA) for syvende gang dørene op til international konference om energieffektivisering.
Og det er måske meget passende, at det bliver den sønderjyske hovedstad, der er det geografiske omderejningpunkt, al den stund, at kommunen arbejder på at blive klimaneutral i 2030.
For at sikre en effektiv grøn omstilling skal Danmark – og resten af verden – blive bedre til at bruge energien effektivt. Det kan f.eks. være ved mere effektiv opvarmning og nedkøling af bygninger eller brug af overskudsvarme f.eks. i supermarkeder. Energieffektivisering er et overset værktøj i den grønne værktøjskasse, men effekten er stor både for vores indeklima, bundlinjen – og klimaet.
Konferencen giver et vigtigt udstillingsvindue for de teknologier, som skal hjælpe med at bringe verdens CO2-udledninger ned.
Bedre udnyttelse af energien kan både øge forsyningssikkerheden og reducere behovet for at udbygge ny, grøn energiinfrastruktur. Det Internationale Energiagentur IEA vurderer, at energieffektiviseringer skal bidrage med ca. 40 pct. af de nødvendige CO2-reduktioner, hvis FN’s klimamål skal nås på verdensplan.
At energieffektiviseringer spiller en afgørende rolle for at nå i mål med den grønne omstilling, har Sønderborg anderkendt. Med visionen ’Project Zero’ arbejder byen målrettet mod at reducere sin egen CO2-udledning til nul i 2029 og samtidig skaber lokal jobvækst og nye grønne kompetencer.
Sønderborg Kommune har store ambitioner på klimaets og miljøets vegne. Vores målrettede indsats for at blive CO2-neutrale i 2029 har allerede skabt flotte resultater, og vi har reduceret udledningen med 52 procent i Sønderborgområdet. Jeg er stolt af, at vi nu kan være med til at vise nogle af vores løsninger på morgendagens klima- og miljøudfordringer som værtsby for Det Internationale Energiagenturs årlige internationale konference om energieffektivisering, siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S).
Kilde: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet