
For at gøre det lettere at dokumentere nybyggeriers klimapåvirkning, som er blevet et lovkrav i Danmark, udvider sanitetsvirksomheden Geberit sit sortiment af sanitetsprodukter, der har tilknyttet en miljøvaredeklaration (EPD). Det seneste produkt, der har fået en EPD, er den populære indbygningscisterne, Geberit Duofix Sigma. Dermed er den væsentligste del af Geberits salg i Danmark nu miljømæssigt dokumenteret.
For at skabe større gennemsigtighed og sætte tal på det enkelte produkts klimabelastning, har Geberit de seneste år udarbejdet EPD’er på en omfattende del af virksomhedens produkter – og nu inkluderes også den populære indbygningscisterne, Geberit Duofix Sigma.
– Som markedsleder har vi et ansvar for at bidrage aktivt til en mere bæredygtig sanitetsindustri. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde vores kunder EPD’er på en væsentlig del af vores sortiment – og nu også på et af vores bedst sælgende produkter. Det gør det ganske enkelt nemmere for branchen at dokumentere produkternes klimapåvirkning og dermed leve op til det nye bygningsreglement, med LCA krav, fortæller Allan Løve, projekt- og salgschef hos Geberit Danmark.
Geberit Duoxfix Sigma er den første indbygningscisterne, som Geberit har fået en EPD på. Cisternens EPD er efter den nye +A2-standard. Virksomheden har allerede EPD’er på en væsentlig del af sine sanitetsprodukter og er i fuld gang med at tilknytte EPD’er på endnu flere af sine produkter.
Udover at miljøvaredeklarere sine produkter, er man anerkendt i hele Europa for funktionalitet og høj driftssikkerhed – især det sidste er essentielt for indbygningscisterner, som Geberit har været markedsledende på siden 1964.
– Indtil nu har vi tilbudt 25 års garanti for tilgængelighed af reservedele til vores cisterner i sortiment. Men for at understrege hvor meget, vi stoler på kvaliteten og holdbarheden af vores produkter, udvider vi nu tilgængeligheden af reservedele til 50 år. Det giver en endnu større og vigtig sikkerhed i et projekt og bidrager samtidig til en længere levetid på produktet, fortæller Allan Løve fra Geberit.
I dag ønsker flere bygherrer at få deres bygninger miljøcertificeret, men kravene til at opnå eksempelvis en DGNB-certificering er komplekse.
Derfor har virksomheden, som led i sit medlemskab af Rådet for Bæredygtigt Byggeri, investeret i uddannelse af egne DGNB-konsulenter. Geberits konsulenter kan give sparring og rådgivning om produkter og mulige løsninger, der bidrager til et mere klimavenligt byggeri.