
Vejen frem til en klimavenlig og grøn energiforsyning til nye boligområder, går gennem et helt nyt type samarbejde mellem private byudviklere og offentlige forsyningsselskaber.
Det viser et projekt i Holbæk, hvor gas som den primære varmekilde skal udfases og erstattes af mere grøn varme. I samarbejde med forsyningsselskabet Fors A/S og projektudvikleren FB Gruppen A/S har parterne sammen med Holbæk Kommune derfor igangsat det første, store fjernvarmeprojekt midt i Holbæk by.
Hos FB Gruppen A/S, der blandt andet står bag prisbelønnede byggerier på Grønttorvet i Valby og netop er gået i gang med at bygge 1.600 boliger i Søkvarteret i Høje-Tåstrup-bydelen Nærheden, er forsyning med fjernvarme en vigtig brik i den grønne omstilling for et mere CO2-venligt byggeri.
Ved byggeriet af flere end 1.000 boliger i Holbæk Have, hvor de første 450 er begyndt opført, har FB Gruppen derfor arbejdet med selv at opføre et lokalt fjernvarmenet sammen med FORS A/S, som efterfølgende overdrages til FORS.
En af vores målsætninger er at bygge bæredygtige boliger, som realiseres ved at gennemse vores processer, materialer og alliancer som den, vi har indgået med FORS A/S. Selvom det er en ny samarbejdsform, oplever vi allerede store gevinster. Modellen løfter nemlig byudviklingsprojektet og danner grobund for at realisere de fælles ambitioner om at fremme den grønne omstilling samtidig sikre lavere varmeudgifter og fremtidssikre løsninger for beboerne, fortæller teknisk direktør Stig Nørnberg fra FB Gruppen A/S.
Kilde: FB Gruppen