Wireless by LS Control A/S

Trådløse sensorer og modtager.

Vi har udviklet en serie af trådløse sensorer med en modtager, der sender signalet videre til din varmepumpe, ventilationsanlæg eller regulator med et 0-10V signal eller ModBus. ModBus interfacet gør det muligt at anvende de trådløse sensorer i både CTS og BMS systemer.

Det trådløse system kan også anvendes i forbindelse med vores SmartConnect løsninger, således at der opnås en moderne internetopkoblet installation med så få ledninger som muligt.

Intern kommunikationsprotokol

Internt benytter de trådløse sensorer kommunikationsprotokollen 866MHz MiWi fra sensorer til modtager. Det gør det muligt at opsætte op til 16 sensorer pr. modtager.

Sensorerne

Vi har 2 forskellige sensorer i produktprogrammet, den ene måler temperatur og fugtighed, den anden måler temperatur, fugtighed og CO2. Målingerne sendes som separate signaler fra føler til modtager. Der kan dermed reguleres separat i forhold til signalerne.

Af hensyn til strømforbruget for den enkelte sensor måles der hvert andet minut. De giver den mest optimale komfort i forhold til strømforbrug. Sensorerne er desuden forsynet med en diode på forsiden, der indikerer, når det er tid for batteriskift.

Rækkevidden for sensor til modtager er afhængig af forholdene omkring 75-100m indendørs.

Batterierne

Sensorerne benytter almindelige AA-batterier (1,5V Alkaline), denne batteritype er valgt, da det gør batteriskift meget enkelt, da AA-batterier er en standardvare i de fleste supermarkeder. Den forventede batterilevetid er 4 år for sensoren, der måler temperatur og fugt. Mens CO2 målingerne er en smule mere strømkrævende, hvorfor batterilevetiden i sensorer, der måler temperatur, fugt og CO2 er 2 år.

Modtageren

Modtageren leveres i en ekstern boks for tilslutning til luftbehandlingsanlæg, varmepumpe eller regulator, dette sikrer den bedste modtagelse af signal fra de trådløse sensorer, da de fleste luftbehandlingsanlæg og varmepumper leveres i metalkabinet, der skærmer for signalet fra de trådløse følere.

Modtageren kræver separat strømforsyning på 15-24V DC.

Skal modtageren benyttes med 0-10V signal er det kun muligt at benytte én sensor. Benyttes der i stedet ModBus er det muligt at opsætte et netværk på 16 sensorer, der alle kommunikerer til modtageren. Der kan dermed reguleres separat for 16 sensorer ved ModBus opsætning.

Opsætning og teknisk information

Både sensorer og modtage konfigureres nemt ved hjælp af dipswitches. Læs mere om opsætning af sensorerne her. Og om modtagerens opsætning og konfiguration her.