Voksende kundekrav udfordrer ventilationsbranchen

voksende_krav_til_ventilation_genvex
Antallet af kunder med særlige krav til deres ventilationsløsning stiger eksplosivt, viser ny undersøgelse.

Ventilationsbranchen oplever i øjeblikket en frisk brise af stigende krav fra kunderne. Det står klart at læse i en ny undersøgelse blandt 306 ingeniører, ventilationsforhandlere og installatører foretaget af ventilationsproducenten Genvex A/S.

Her svarer 59 procent ja til, at antallet af kunder med særlige krav er stigende. 13 procent svarer i mindre omfang, mens resten svarer, at kravene er uændrede.

Trivsel og performance
Det er blandt andet det øgede fokus på medarbejdernes trivsel og performance på de offentlige og private arbejdspladser og institutioner, som skruer op for kravene.

‟Først og fremmest har offentlige institutioner og virksomheder med store industri- og kontorbygninger fået øjnene op for, hvor vigtigt et sundt indeklima er for folks sundhed, velbefindende og i sidste ende evne til at performe i skolen eller på arbejdspladsen. Herudover ser vi flere projekter, hvor ventilation også skal køle varmeudledning fra it, fx i finans- og it-branchen.”

”Og så bliver det stadig vigtigere, at ventilationen automatisk tilpasser sig aktiviteten i rummene. Når klasseværelset eller konferencelokalet fyldes, skal kuldioxiden og varmen fjernes, mens anlægget af sig selv skal vende tilbage til en standardindstilling, når folk er taget hjem. For det handler også om at spare på energien,” siger salgschef hos Genvex, Klaus Kjær, om tendenserne i undersøgelsen.

Læs mere om undersøgelsen på genvex.dk.