Voksende efterspørgsel på ventilationssystemer


stigende_eftersporgsel_paa_ventilation_genvex

Behovet for mere ventilation i forbindelse med renoveringer kædet sammen med skrappere ventilationsregler øger efterspørgslen på ventilationssystemer, viser undersøgelse fra Genvex A/S.

 

 

Efterspørgslen på indeklimaydelser i forbindelse med renoveringer stiger mest markant inden for ventilationssystemer. Den store efterspørgsel skyldes bl.a. et massivt behov for at fjerne fugt, når bygningerne er blevet renoverede.

 

Det fremgår af en ny undersøgelse foretaget af ventilationsproducenten Genvex blandt 306 rådgivende ingeniører, elinstallatører og forhandlere.

 

Ventilation fjerner fugt i tætte’ ejendomme
80 procent af respondenterne oplever øget efterspørgsel på ventilationssystemer. Henholdsvis 85 og 71 procent svarer, at deres kunder køber ventilationssystemer på grund af ‛Behovet for øget luftkvalitet‘ og ‛Fjernelse af fugt i luften‘, hvilket er de typiske ventilationsudfordringer i forbindelse med renoveringsprojekter. 64 procent peger på, at ventilationskravet i nye byggerier påvirker efterspørgslen.

 

‟Hvert år renoveres omkring 15.000 ejendomme. Det efterlader et massivt behov for ventilation. Uden et ventilationssystem og med ekstra isolering stiger risikoen for fugt og skimmelsvamp og dermed astma og allergier. Af samme grund kræver loven også, at der opsættes et ventilationssystem i alle nybyggerier og større tilbygninger,” siger salgschef hos Genvex A/S, Klaus Kjær som forklaring på tendensen.

 

Følg os på LinkedIn