Ventilation – vejen til en god nats søvn

Dårligt indeklima giver dårlig søvn, og dårlig søvn påvirker både din trivsel og dit helbred. Men hvorfor forholder det sig sådan? Og hvad kan du gøre ved det? Det kan du få svar på her.

De fleste af os tilbringer cirka en tredjedel af vores liv i vores soveværelse, hvilket er langt mere, end hvad vi tilbringer i noget andet rum i vores liv. Et behageligt og sundt indeklima er derfor utroligt vigtigt – ikke mindst fordi vi under vores søvn har brug for at få frisk luft med masser af ilt ned i lungerne, masser af ro og så lidt CO² og skadelige partikler i soveværelset som overhovedet muligt. Får vi ikke opfyldt dette, kan det få store konsekvenser for vores trivsel og vores ydeevne i dagen efter, og står det på i længere tid, kan det få endnu større konsekvenser i form af psykiske symptomer som stress og hukommelsesbesvær eller fysiske sygdomme som astma og allergier.

”Manglende søvn kan sammenlignes med at have fået et par drinks for meget dagen før”, forklarer søvnforsker og associate professor Pawel Wargocki fra DTU og forklarer, at et dårligt soveværelsesklima kan have en stor effekt på vores fysiske tilstand: ”Mange studier viser faktisk, at børn med astma og allergi kan få forværret deres symptomer på grund af dette. Det kan føre til udmattelse og dårlige præstationer i skolen.”

Læs hele artiklen HER.