Ved du, hvordan du kan energieffektivisere og dekarbonisere din bygning?

Under den nylige energikrise har vi oplevet, at vores energiforsyning kan komme under pres. Dette medførte også stigende energipriser, hvilket mange tydeligt har kunne mærke. I forbindelse med energikrisen har der også været flere forskellige tiltag, der skulle hjælpe med at spare på energien. Blandt andet har mange bygninger holdt temperaturen på 19 grader i de kolde måneder for at holde energiforbruget nede. Vi er alle blevet mindet om, hvor vigtigt det er, at vi ikke bruger mere energi end højst nødvendigt.

 

Hvilken rolle spiller bygninger?

Derudover står vi også midt i en klimakrise, og i Danmark har vi sat et mål om at reducere vores CO2-udslip med 70 % inden 2030. Hvis vi skal nå det, samt begrænse den globale opvarmning til de 1,5°C, kræver det, at vi prioriterer dekarbonisering. Bygninger står for 37 % af de globale CO2-emissioner. Samtidig går rigtig meget af den energi, der bliver brugt i bygninger, til spilde, og mange bruger fortsat fossile brændstoffer i bygninger – for eksempel til at opvarme deres faciliteter. Bygninger er et helt oplagt og vigtigt område at sætte ind på, når det kommer til dekarbonisering, den grønne omstilling og til at nedbringe energiforbruget.

 

Nybyggeri er ikke tilstrækkelig

Det er vigtigt at implementere energieffektive teknologier og praksis i fremtidens byggeri. Men nybyggeri er ikke nok. Vi bliver nødt til at fokusere på det allerede eksisterende byggeri. Dekarbonisering af eksisterende bygninger er nemlig ikke længere et “nice to do” men et “must do”, og moderniseringsprojekter er afgørende for, at vi kan opnå målet om netto-nuludledning i 2050.

 

Hvor godt har du styr på din bygnings energieffektivitet?
Test din viden ved at tage quizzen her!

Hvordan kan vi gøre eksisterende bygninger mere energieffektive?

Heldigvis er det ikke en umulig opgave at dekarbonisere og energieffektivisere eksisterende bygninger. Teknologien findes allerede. Ved at kontrollere hvor energieffektiv din bygning er på forskellige parametre, kan du finde ud af, hvordan forskellige aspekter af din bygning kan energioptimeres. Dermed kan du både spare på energien og på økonomien. Sådan en kontrol af din bygning med energieffektivitet i fokus kan du få foretaget med Schneider Electrics Energy Audit.

 

Er du interesseret i at vide mere om Schneider Electrics Energy Audit?

Så klik her

Med denne engangsydelse inspiceres din bygnings varme- og ventilationsanlæg, belysning samt elektriske udstyr – alt sammen med fokus på energieffektivitet. På baggrund af dette indeholder en Energy Audit rapportering potentielle funktionsfejl der måtte være på dine anlæg samt forskellige anbefalinger til, hvordan du kan energioptimere din bygning. Der vil ydermere også være mulighed for, at din bygnings performance kan blive sat i relation til, hvad standarden er for andre lignende bygninger, og dermed kan du se, hvor godt din bygning klarer sig i forhold til andre tilsvarende bygninger. Du vil også kunne hjælpe dit team med at arbejde mere effektivt, og du vil kunne forbedre brugernes trivsel, da der også er mulighed for at du kan optimere indeklimaet på kontorer, i møderum og fællesområder. Der er altså mange fordele, du kan opnå, med Schneider Electrics Energy Audit, som du kan lære mere om her.

Hvis du har brug for yderlig vejledning i services, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular.

Du skal også være velkommen til at læse mere om service af bygninger her.

Vær med i fællesskabet 

Vil du vide mere om intelligent bygningsautomatik og holde dig orienteret om udviklingen?

Meld dig ind i LinkedIn-gruppen Building Automation Denmark – et professionelt forum for fagfolk, der arbejder med tekniske installationer og bygningsautomatik.