Varmepumper fra METRO THERM letter tilværelsen i Vig

Henrik Petersen står ved siden af sin nye METROAIR I varmepumpe fra METRO THERM.

I denne video fortælle Henrik Petersen fra Vig, hvordan overgangen fra et kornfyr til en kombineret varmepumpeløsning fra METRO THERM har medvirket til både lavere driftsomkostninger og mindre vedligeholdelse.

I Vig ved Odsherred er der mange marker – marker med masser af korn.
Derfor gav det i mange år god mening for Henrik Petersen at få opvarmet sin bolig med et kornfyr

Men da fyret for nogle år tilbage stod af, stod Henrik over for en skillevej. Skulle han få et nyt kornfyr eller udskifte til en grønnere, vedligeholdelsesfri og billigere varmeløsning? Henrik gik med sidstnævnte og fik installeret en METROAIR I luft-vand varmepumpe og en METRO Microbooster brugsvandsvarmepumpe fra METRO THERM.

Og det får stor betydning for Henrik, at det nu er varmepumper, der skaber varmen hos ham, vurderer Robert Kærsgaard fra Kærsgaard VVS.
Installationen medvirker nemlig til både:

  • Større besparelser: 
    “Anlægget der er sat op vil komme til at bruge for omkring 12-13.000 kr., hvor der førhen blev købt træpiller ind for 20.000 kr. – og det er jo en fin besparelse”
  • Grøn omstilling: 
    “Miljømæssigt har vi jo fjernet en skorsten – og det er jo lidt på den grønne hylde, som jeg personligt også har det godt med”. 

Derudover tilføjer Henrik, at han ikke længere skal forholde sig til den omfattende drift og vedligeholdelse, der hører til at have et kornfyr:
“Da vi stadig havde kornfyret brugte jeg nok 1-2 timer om ugen på at fylde piller på, vedligeholde og bare generelt tjekke til fyret. Nu bruger jeg over hovedet ingen tid, for det kører bare af sig selv.”, fortæller Henrik. 

Kunne du tænke dig at høre mere om Henriks kombinerede løsning med en METROAIR I og METRO Microbooster?

Så læs vores artikel her.