Termonet skal hjælpe i yderområderne

Hvad gør man, hvis man ønsker en klimavenlig, kollektiv og praktisk varmeløsning, men ikke har adgang til fjernvarmenettet? I et nyt interview peger vores Operative Product Supporter Cecilie Schlag på termonet som den bedste løsning.

”Yderområderne skal have mulighed for at gå sammen og løfte i flok i deres lokalsamfund for at få en bedre økonomisk og grønnere fremtid.”

Det mener vores kollega, Operative Product Supporter, Cecilie, der i en ny artikel fortæller, hvordan termonet kan hjælpe dem, som bor i yderområderne.

I de danske yderområder er det oftest ikke økonomisk rentabelt at få fjernvarme. ⠀
Boligejere i yderområderne kan i stedet vælge en individuel varmeløsning, fx en luft-vand eller jordvarmepumpe eller et pille-, olie-, eller gasfyr. Det mest grønne valg for kunden ville absolut være at få installeret en individuel varmepumpeløsning.

Men som Cecilie påpeger:
“Problemet er, at boligpriserne i yderområderne ofte er lavere end i nærheden af de større byer. En individuel varmepumpe bliver derfor en rigtig stor investering i forhold til boligens værdi og så er der mange, der ikke helt føler det kan betale sig”. 

Derfor peger Cecilie på termonet som et alternativ. Her kan flere ejendomsejere i fællesskab nemlig blive forsynet med vedvarende varmeenergi.

Ifølge Cecilie kan termonet være med til at løse varmeforsyningen til yderområderne i Danmark, så vi i fremtiden også kan have en mere energieffektiv, økonomisk rentabel og grøn varmeforsyning uden for de større byer:
”Vi skal værne om yderområderne i stedet for at overlade dem til sig selv. De skal have mulighed for at kunne sige “Vi brænder simpelthen ikke fossile brændstoffer, og det gør vi som samfund sammen””. 

Du kan læse interviewet med Cecilie Schlag lige her.