Passiv og aktiv ventilation

Vi drømmer alle om, at luften i huset er ren og frisk dagen lang, men vejen dertil kan være belagt med udfordringer. Ventilation er nemlig ikke bare noget med åbne vinduer eller døre et par gange om dagen. For hvis vi får åbnet de forkerte vinduer, trækker det, og i de kolde tider kan åbne døre og vinduer være dyrt og besværligt (selv om gråspurvene nok synes det modsatte). Lufter du derimod ud ved hjælp af et Genvex-anlæg, kan du faktisk både spare penge og få et meget behageligt indeklima i samme åndedrag.

Skab lav luftfugtighed ved ventilation

Vi tilbringer alle – børn som voksne – størsteparten af vores tid indendørs. Derfor er det ekstra vigtigt, at luftkvaliteten er god, og at ventilationen er optimal. Luften indendørs bliver belastet af alle vores aktiviteter, mest selvfølgelig fra bad og køkken, og vi udleder hver især op til 1,5 l vand gennem udåndingsluft og sved. Dette vand skal ud af huset ved hjælp af ventilation, da det ellers vil danne basis for skimmelsvamp og husstøvmider. Husstøvmider er meget små (under ½ mm), så de er ikke synlige med det blotte øje. De kræver varme og en luftfugtighed på 55-75 %, så vi finder dem oftest i vores senge.

Et af signalerne om, at luftfugtigheden er for høj i din bolig, findes på dine vinduer. Her vil der blive dannet kondens, hvis luftfugtigheden er for høj. Hvis du har termoruder, og der alligevel dannes kondens på vinduerne, er den eneste rigtige løsning at få installeret et ventilationsanlæg.

Læs mere HER.