METRO Delta kan kombineres med flere varmekilder

Vidste du, at vores nye METRO Delta er både yderst fleksibel og miljøvenlig? Det skyldes blandt andet, at du kan kombinere den med flere varmekilder, herunder termonet, PVT-paneler og jordvarme.

METRO Delta er METRO THERMs nye væske-vand varmepumpe til mindre husstande.
Den kan opvarme, producere varmt brugsvand og levere passiv køling. Og så er den yderst fleksibel og miljøvenlig, da den er bygget til at kunne kombineres med vedvarende varmekilder som jordvarme, PVT-paneler på husets tag eller termonet.

Men hvordan virker varmekilderne egentlig?

Det kan du læse meget mere om lige her:

 1. Termonet (fælles jordvarme) 
  Et termonet består af store, uisolerede jordvarmestrenge, der forsyner flere boliger med væskebåren varme til boligernes individuelle væske-vand varmepumper – som fx METRO Delta. Den væske, der sendes rundt i nettet, har en lav temperatur, som METRO Delta booster i temperatur, så man undgår transmissionstab.
 2. PVT-paneler
  METRO Delta er særligt velegnet til brug sammen med tagmonterede PVT-paneler – dvs. kombinerede solcellepaneler og solfangere, der ved hjælp af en varmeveksler på panelets underside lagrer varme fra luften. Varmepumpen producerer rumvarme og varmt vand med brinen, der opvarmes i PVT-panelerne, hvilket betyder helt gratis og vedvarende energi.
 3. Jordvarme 
  Med jordvarme udnytter man den robuste varme, som er oplagret i det øverste lag af jorden til at opvarme hjemmet – selv når det er koldt udenfor.
  Når først jordvarmeslangerne er lagt i jorden, passer de sig selv. Der er i modsætning til luft-vand varmepumper ingen udedel. Derfor kaldes jordvarme for en “usynlig” varmeproduktion, som er en miljøvenlig, stabil og effektiv måde at få varme og varmt vand ind i boligen.

Kunne du tænke dig at høre mere om vores nye METRO Delta? Så læs videre her.

Du kan også se vores live-præsentation af METRO Delta’en, når vi den 24.-26. maj besøger dette års VVS-messe i Odense Congress Center.

Hent din gratis billet til VVS23′ lige her