Kom statisk elektricitet til livs i produktionen

I mange produktionsmiljøer er luftfugtigheden i store dele af året under 40 %, hvorfor statisk elektricitet kan opstå. Statisk elektricitet er en stor udfordring, og da luftfugtigheden særligt falder i de kolde måneder, er den mere påtrængende nu.

Statisk elektricitet er særligt et problem for produktionsvirksomheder, hvor det medfører udfordringer i produktionen og blandt medarbejderne. Når statisk elektricitet opstår, fører det ofte til et fald i produktiviteten blandt medarbejderne, det giver problemer med produktensartethed, det reducerer kvaliteten af produkterne, det giver skader på udstyr og maskiner og det kan medføre sikkerhedsmæssige konsekvenser for de ansatte.

Elektronikproduktioner er derfor særligt overfølsomme overfor statisk elektricitet, men mange andre industrier oplever også udfordringerne ved statisk elektricitet. I plastproduktioner, hos emballageproduktioner og i tekstilproduktioner er den statiske elektricitet for eksempel med til at skabe variationer og fejl i produktionen samt jævnlige maskinstop. Problemet med statisk elektricitet kan imidlertid løses ved at indtænke befugtning og installere et luftbefugtningsanlæg.

Luftbefugtning reducerer stød og gnister

Luftbefugtning er en udbredt og velegnet metode til at undgå opbygningen af statisk elektricitet i blandt andet produktioner. Hvis luftfugtigheden holdes stabil på mellem 40-60 %, nedsætter det risikoen for statisk elektricitet. Et luftbefugtningsanlæg er dog aldrig en standardløsning, og der skal altid tages højde for de specifikke produktionsbehov hos den enkelte virksomhed.

Der findes to måder at luftbefugte på. Man kan enten befugte lokaler og produktionsmiljøer ved at indsætte luftbefugtningsanlægget i ventilationskanalen eller ved at opsætte og installere befugtningsmodulet i loftet eller på væggen i lokalet.

For at sikre at din produktion får det mest optimale løsningsforslag, tilbyder vi individuel rådgivning fra én af vores rådgivere inden for luftbefugtning, der kan komme ud på besøg og herefter skræddersy en løsning, der passer til dine produktionsforhold.