Køb af bolig med ventilationsanlæg – det skal du være opmærksom på

Står du foran et boligkøb, og er der installeret et ventilationsanlæg i din kommende bolig? Så er der nogle helt særlige ting, du skal være opmærksom på, hvis du vil være sikker på, at anlægget virker som det skal.

Hvis du har fundet drømmeboligen, og der er installeret et ventilationsanlæg, er det et stort plus for dig som (kommende) boligejer. For et ventilationsanlæg giver dig nemlig et optimalt indeklima uafhængigt af, hvordan luftfugtighed og temperatur er udendørs og genanvender varmen i boligen, så du ikke taber en masse dyr varme, hvis du åbner vinduerne. Det giver både et lavere energiforbrug og varmeregning.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på om det ventilationsanlæg, der sidder i boligen nu også er dimensioneret, serviceret og indreguleret ordentligt. Hvis ikke, kan det skabe en række problemer i boligen, som det er sælgers ansvar at få løst.

Klik HER for at se listen over de typiske problemer, som en bolig med et misligholdt ventilationsanlæg kan ende ud med samt årsagerne til dem.