Hvilken varmtvands­beholder skal du vælge?

Vælg den rette beholder

I jagten på en pålidelig kilde til varmt vand til din bolig er valget af den rette varmtvandsbeholder afgørende. I denne guide hjælper vi med, hvilken beholder du skal vælge.

En varmtvandsbeholder findes i mange afskygninger, og når du vælger en beholder fra METRO THERM, får du garanti for varmt vand i bruser og haner. Vi har nemlig produceret varmtvandsbeholdere i mange årtier og er kendte for vores produkters høje kvalitet og effektivitet.

Hvad skal du vælge? 
Men hvilken type bør du vælge? Og hvor stor skal den være?
I guiden nedenfor giver vi en oversigt over, hvilke varmtvandsbeholdere METRO THERM producere samt, hvad de hver især er velegnede til.

Elvandvarmere

En elvandvarmer producerer varmt vand via et elvarmelegeme i beholderen. Med en elvandvarmer er det muligt at få varmt vand, selv om man ikke har et centralvarmesystem, som for eksempel en varmepumpe, et gasfyr eller et pillefyr.

Fjernvarmebeholdere

En METRO THERM fjernvarmebeholder tilsluttes fjernvarmenettet, som får varmen leveret fra dit lokale fjernvarmeværk. Den kan – sammen med din fjernvarmeunit – stå for produktionen af det varme brugsvand, mens din fjernvarmeunit kan levere rumvarme til din bolig.

Centralvarmebeholdere

Centralvarmebeholdere METRO THERM centralvarmebeholdere bruges der, hvor varmekilden er et centralvarmeanlæg i form af pillefyr, varmepumpe eller oliefyr. Her er det så centralvarmebeholderen, som via varmekilden forsyner boligen med varmt vand.

Combibeholdere

Combibeholdere er den optimale løsning til opvarmning af brugsvand, hvis man ønsker at kunne udnytte beholderen sammen med andre energikilder til at lave varmt vand. Det kunne for eksempel være et olie- eller gasfyr, som tilsluttes beholderen, der så supplerer op med sit varmelegeme, så produktionen af varmt vand bliver ekstra høj.

Bufferbeholdere

METRO THERM bufferbeholdere er beholdere til akkumulering af varmt eller koldt vand. Bufferbeholderne er velegnede til brug sammen med varmepumper og centralvarmeanlæg, hvor der er behov for større kapacitet ved spidsbelastninger.

Kappebeholdere

METROAQUA er en serie kappebeholdere, som bruges til akkumulering og opvarmning af større mængder vand i varmepumpeløsninger med luft-vand eller jordvarme samt solvarmeanlæg.

Varmepumpebeholdere

METRO THERM varmepumpebeholder er en væghængt beholder til luft-vand varmepumper, som er beregnet til opvarmning af brugsvand til køkken, håndvask og brusebade i énfamiliesboliger med luft-vand varmepumpe.

Vil du vide mere?
Foruden vores syv forskellige typer af beholdere, fås de også i forskellige størrelser.

For en mere udførlig guide i, hvilken type beholder og størrelse du bør vælge, kan du med fordel læse videre i vores store guide.

Læs mere her.