Hvide Sande har Danmarks måske billigste fjernvarme

I 2018 købte Hvide Sande Fjernvarme tre vindmøller. Det har sidenhen betydet, at over 85 % af varmeenergien i dag kommer fra vedvarende energikilder. Og det giver rekordlave varmeregninger for byens indbyggere.

I den gamle fiskerby Hvide Sande i Vestjylland kan de godt og vel 3000 indbyggere til daglig nyde godt af både havneliv, badestrande, fantastisk natur og frisk fisk direkte fra havnen.

Det er dog ikke det eneste, der bringer glæde hos byens indbyggere.

Derudover har 97 % af byens indbyggere nemlig også adgang til Danmarks måske både billigste og grønneste fjernvarme. Det skyldes et hav af grønne initiativer af Hvide Sande Fjernvarme, herunder opstillingen af tre vindmøller samt hele 10.000 m2 solfangere.

Med disse tiltag kan Hvide Sande Fjernvarme både levere pålidelig, stabil og økonomisk varmeproduktion til Hvide Sandes beboere, samtidig med at de sparer atmosfæren for en masse CO2-udledning.

Samtidig er der blevet indført en udlejningsordning for driftsøkonomiske fjernvarmeunits fra METRO THERM med et lavere varmetab og en motivationstarif, der skal få beboerne til at udnytte deres varmeenergi bedre.

Vil du vide mere om, hvad Hvide Sande Fjernvarme har gjort for at gøre fjernvarmen til en både økonomisk rentabel og miljøvenlig varmekilde?

Så kan du i denne artikel- og filmserie komme med ind bag kulisserne, hvor driftsleder, Morten Rauhe, giver et dybdegående indblik i værkets mange grønne initiativer – og deres ambitioner for fremtiden.