Før var det svært at få plads til ventilation i lejligheder – kompakt system løser problemet

ventilation_i_lejligheder_genvex

Kompakt ventilationssystem skal gøre det lettere at få plads til ventilation i lejligheder. Pladsmangel er nemlig en kæmpe udfordring, svarer fagfolk enstemmigt i ny undersøgelse.

Mangel på plads, logistiske problemer og fx besvær med at trække kabler og rør.

Så kort kan udfordringerne med at montere ventilationsanlæg i lejligheder beskrives ifølge en ny undersøgelse, som Genvex har foretaget blandt 306 ingeniører, installatører og ventilationsforhandlere.

Tre ud af fire mangler plads

I undersøgelsen svarer 75 procent af respondenterne, at ’Det er svært at få plads til et ventilationsanlæg i lejligheder’. Kun 39 procent finder pladsproblemet lige så udfordrende i huse.

For at reducere pladsproblemet har Genvex udviklet et nyt ventilationsanlæg, der er markant mindre end de fleste andre systemer på markedet.

Placeres i nedsænket loft

”Mange boligforeninger og private lejlighedsejere har problemer med at få ventilation, fordi det er svært at gøre plads til et ventilationsanlæg på 50 cm i højden. Ofte må de etablere et selvstændigt skab til anlægget, hvorved beboeren får endnu mindre plads. Med ECO 190 har vi udviklet et kun 24 cm højt anlæg. Det betyder, at vi nu kan placere ventilationsanlægget i et nedsænket loft, ligesom hvis man fx indretter et loft med spots. Det bemærker man knap nok, og beboeren mister ikke skabs- eller gangplads,” siger salgschef hos Genvex, Klaus Kjær.

Herudover lever ventilationsanlægget op til Bygningsreglement 2020 og har en genvindingsgrad af varmen i luften på op til 94 procent.

Læs mere om ECO 190