Fire grunde til, hvorfor du bør få ventilation

Er du i tvivl om, hvorfor du bør få installeret et ventilationsanlæg? Så giver vi her fire grunde til, hvorfor det kan være en rigtig god idé.

Når vi foreslår et ventilationsanlæg, er der mange, der spørger os; hvorfor ikke bare lufte naturligt ud?

Til det er svaret helt klart; der er nogle helt basale fordele ved et ventilationsanlæg, som klart overtrumfer udluftning – eller ”naturlig ventilation”, som det bliver kaldt.

Her er fire grunde til at det kan være en fordel:

 1. Ventilation giver en forbedret luftkvalitet
  Ventilation kan hjælpe med at fjerne partikler fra indendørsluften, hvilket kan forbedre luftkvaliteten og reducere risikoen for sundhedsmæssige problemer som fx astma eller allergier.
 2. Ventilation reducerer fugt og skimmelsvamp
  Ventilation kan hjælpe med at regulere fugtighedsniveauet i indendørsluften. Dette kan især være vigtigt i badeværelser, køkkener og vaskerum, hvor der ofte er et højt fugtniveau. Højt fugtniveau kan i værste fald føre til skimmelvækst, som kan føre til sundhedsproblemer.
 3. Ventilation kan give bedre energieffektivitet
  Ventilation kan være med til at reducere energiforbruget i dit hjem. Det kan opnås ved at genanvende varmen i den udsugede luft til opvarmning af den indkommende luft.
 4. Ventilation kan skabe et højere komfortniveau
  Ventilation kan også hjælpe med at forbedre komforten i dit hjem. Med en ren luft vil du automatisk få et mere behageligt indeklima. Med ventilation skal du heller ikke lufte ud lige så ofte, hvilket betyder, at du slipper for støjniveauet fra trafik og andre udendørskilder.

Vil du vide mere om, hvorfor du bør få et ventilationsanlæg?

Så læs vores artikel “Hvorfor vælge et ventilationsanlæg”.