Få bugt med fugten

Få bugt med fugten

Vinteren er over os, og det betyder at forekomsten af fugt i boligen kan stige. Derfor har Genvex i denne artikel samlet 10 gode råd til at komme af med fugten.

Vinteren er over os, og det betyder naturligvis lavere udetemperaturer – temperaturer, der desværre kan have en negativ indvirken på dit indeklima.
Uden en god indeklimaløsning som fx et ventilationsanlæg, kan der nemlig opstå fugtdannelse i både vindueskarme og paneler.

Men hvorfor sker det?
Jo, grunden til, at du måske kan finde fugt i vindueskarmene om vinteren skyldes, at når den varme indeluft (som ofte er mere fugtholdig end kold luft) møder den kolde rude, vil der blive skabt kondensering.
Og hvis man ikke er hurtig til at få vandet væk kan det i værste fald lede til skimmelsvamp og husstøvmider i boligen.

Hos Genvex har vi nedenfor lavet en liste med ti gode råd, du bør følge, hvis du vil have et godt indeklima i vintermånederne:

  1. Tør vinduer af for kondensvand
  2. Varm alle rum op om vinteren
  3. Undgå at tørre tøj indendørs
    Når du laver mad: 
  4. Luk døren til køkkenet, når du bruger komfur/ovn
  5. Læg låg på gryderne
  6. Brug emhætten
  7. Åbn vinduet
    Når du er i bad: 
  8. Luk døren til badeværelset, mens du tager bad
  9. Åbn badeværelsesvinduet efter bad
    Og den vigtigste: 
  10. Få skiftet luften grundigt hver dag (fx med et ventilationsanlæg fra Genvex)

Et ventilationsanlæg sikrer optimal luftfugtighed
Følger du ovenstående råd, er du godt på vej til at reducere fugt i dit hjem. Men hvis du vil være helt sikker på, at luftfugtigheden i din bolig altid er optimal uden du behøver at tænke over det, bør du få installeret et ventilationsanlæg.

Et ventilationsanlæg sikrer nemlig et kontinuerligt luftskifte, hvor den CO2- og fugtfyldte indeluft bliver suget ud af boligen og ind i ventilationsanlægget, der genanvender varmen til opvarmning af den friske luft. Her reguleres også luftfugtighed og temperatur, så den friske luft bliver blæst ind i boligen med et passende fugtniveau, en passende temperatur og en passende hastighed.

Du kan læse meget mere om vores store sortiment af ventilationsanlæg lige her. 

Læs mere om, hvordan du kommer af med fugten i vores artikel lige her.