Er dit ventilationsanlæg årstidssikret?

Årstidssikring af dit ventilationsanlæg

Vidste du, at du kan spare både penge og energi ved løbende at vedligeholde og indstille dit anlæg efter årstiden? I denne artikel giver vi dig fire råd til den gode vedligeholdelse og årstidssikring af dit ventilationsanlæg.

Som ejer af et ventilationsanlæg er der som udgangspunkt ganske få ting, du skal kende til for at dit anlæg kører optimalt og forsvarligt. Din installatør vil i forbindelse med indreguleringen af dit anlæg nemlig sørge for, at de fleste ting er automatiserede og at alt kører som det skal.

Der dog fire ting, det godt kan betale sig at holde øje med, hvis du gerne vil vil have mest muligt ud af dit ventilationsanlæg:

 1. Skift filter hver 6. måned
  Ved løbende at skifte filteret i dit ventilationsanlæg, kan du på den lange bane spare en masse på dine el-udgifter samtidig med, at du får rent luft ind i dit hus.
 2. Indstil den ønskede rumtemperatur til 21°C
  Indstil den ønskede rumtemperatur rigtigt, så du sikrer et veltempereret indeklima hele året.
 3. Tjek, at der er vand i din vandlås
  Tjek, at din vandlås er fyldt tilstrækkeligt op efter sommermånederne, så du sikrer at der ikke kommer luft den forkerte vej ind i anlægget.
 4. Aktivér fugtstyring
  Det kan i nogle tilfælde være relevant at få aktiveret den indbyggede fugtstyring i dit ventilationsanlæg. Så undgår du eventuelle fugtskader og skimmelsvamp.

Du kan læse meget mere om, hvordan du foretager den bedste vedligeholdelse og årstidssikring af dit ventilationsanlæg i denne artikel.