Condair A/S

En af de mest energibesparende befugtere på markedet

Condair ME evaporativ befugter

Condair ME er en evaporativ befugter, som monteres i kanalen, hvilket giver en fugtighedsstyring og køling med et lavt energiforbrug. I forhold til andre kanalmonterede befugtere kan en enkelt Condair ME enhed klare opgaver op til 1.200 kg/t, mens den bruger 50-85 % mindre energi.

Innovativ teknologi

Condair ME har en patenteret, kompakt og selvstændig hydraulikenhed, som kan monteres på det evaporative befugtningsmodul enten inde i AHU’en eller udvendigt på ydervæggen. Med sin innovative teknologi gør Condair ME det muligt at udføre servicearbejde uden AHU-nedetid ved en udvendig montering af hydraulikenheden, mens indvendig montering minimerer installationskravene.

Evaporativ køling

For hvert 1 kg/t vand som Condair ME fordamper, leverer den 0,685k kW evaporativ køling til luftstrømmen, og da en enkelt enhed kan levere op til 1.200 kg/t fugt, kan den yde cirka 822 kW køling i timen, mens den kun forbruger ca. 1 kW elektricitet. Denne køleteknik kan anvendes direkte på frisk luft, som kommer ind i bygningen eller via kølesystemer med indirekte udstødningsluft. Ved at befugte udstødningsluften kan temperaturen reduceres til under den indkommende, friske lufts temperatur.

Condair ME ideel til brug i systemer med fri afkøling, hvor en stor mængde udendørs luft bruges til at køle et indendørs miljø. Ved at fordampe fugten i den indkommende luftstrøm reduceres temperaturen, hvilket udvider systemets kølekapacitet.

Hygiejnisk drift

Condair ME er en af de mest hygiejniske adiabatiske befugtere, der findes på markedet i dag. Ved at befugte i kanalen uden dyser eller forstøvere reducerer det risikoen for at inhalere dråber. Befugteren har også kontrollerende skylle- og afløbscyklusser, der forhindrer at vandet stagnerer i befugteren. Disse cyklusser kan tidsstyres eller aktiveres via valgfrie sensorer, som sikre at skyllene kun udføres, når det er nødvendigt. Dette begrænser mikroorganismer i systemet og bekæmper dannelse af kalkaflejringer.

Vores adiabatiske luftbefugtere inkluderer derudover hybridbefugteren, Condair DL, og vores højtryksbefugter, Condair HP.