“Det er jo helt vildt fedt, at det gør en så stor forskel”

Farvel til fugt og skimmelsvamp med COMBI 185 BP

Inden Paul Klöcker fik installeret sit nye ventilationsanlæg med indbygget varmepumpe, kæmpede han og hans familie med fugt og skimmelsvamp. Nu har de fået bugt med problemerne – og en mere energieffektiv og fremtidssikret bolig.

I 2018 skulle Paul og familien udvide deres 124 kvadratmeter store hus i Løjt lidt uden for Aabenraa med yderligere 50 kvadratmeter.

I forbindelse med den store udbygning, ville Paul i samme ombæring gerne få styr på to udfordringer:

  • En dårlig varmedistribution fra deres pillebrændeovn i stuen
  • Et dårligt indeklima med meget fugt

Derfor valgte Paul i forbindelse med renoveringen at installere en Combi 185 BP ventilationsvarmepumpe fra Genvex.

“varmen blev ikke fordelt rundt i huset, så der var et overskud af varme i stuen. Med Combi 185’eren kan vi fordele varmen rundt i huset via to ventilationskanaler oppe i loftet.”
– Paul Klöcker

Kombineret løsning løste problemerne 
Efter at have fået installeret en Combi 185 BP fra Genvex, er der kommet styr på alle udfordringerne. Combi 185’eren indeholder nemlig både et ventilationsanlæg med indbygget varmepumpe, som kan genvinde op mod 95 % af varmen samt en varmtvandsbeholder på 185 liter.

Det har resulteret i:

  • Bedre fordeling af varmen fra pillebrændeovnen i stuen og til de øvrige beboelseskvadratmeter
  • Bedre indeklima og et lavere fugtniveau
  • Ekstra bidrag til varme- og varmtvandsproduktionen

En energieffektiv og fremtidssikret løsning 
Foruden en energieffektivt varme- og ventilationsløsning fra Genvex, har Paul også valgt at få installeret en stribe solcellepaneler ude på taget. De kan levere strøm til både gulvvarmen i husets bryggers, køkken og badeværelser. Og så kan de derudover levere strømmen til at drifte varmepumpen i Combi 185’eren.

På den måde bliver udgiften til at producere varmt vand og ventilation kraftigt reduceret.

Solcellerne og Combi 185 BP-ventilationsanlæg er dermed ikke bare en billig og effektiv løsning for Paul og hans familie, det er også en energieffektiv løsning, som stiller familien stærkere, hvis de en dag skal sælge huset.

”Det ville have været rigtig dyrt, hvis vi skulle opvarme hele huset med strøm. Og så er det da klart, at huset vil have en større værdi fremadrettet, når vi er mere energivenlige med den opvarmningsløsning, vi har valgt”
– Paul Klöcker

Vil du høre mere?
Kunne du tænke dig at høre mere om Paul Klöcker og hans families overgang fra dyr elvarme og dårligt indeklima og varmefordeling til en energieffektiv, selvforsynende og besparende varme- og ventilationsløsning?

Så kan du læse meget mere lige her.   

Du kan også se filmen om Paul lige her: