Derfor er ventilation bedre end udluftning

Hvorfor skulle man vælge at installere et ventilationsanlæg, når man jo bare kan lufte ud med åbne vinduer? Det er der rigtig mange gode grunde til.

Bor du i et trafikeret område, vil du nok allerede bemærke støjen fra den omkringliggende trafik. Dette bliver ikke bedre af åbne vinduer og døre. Tværtimod. Forskning har vist, at støj fra trafik kan tage hårdt på helbredet. Det kan en anden gene også; os fra brændeovne, fabrikker og – som nævnt før – trafik. Brændeovne, fabrikker og udstødningen fra biler udsender skadelige partikler, som påvirker vores helbred i meget negativ retning. Med et ventilationsanlæg fra Genvex tilføjet et kulfilter kan du få sorteret disse partikler fra, så den luft, du blæser ind i boligen, bliver fri fra disse meget skadelige partikler.

Hvis boligen er dårligt ventileret vil der også kunne opstå fugt og kondens. Og hvis der samtidigt også er kolde overflader – som følge af dårlig varmeisolering – vil der kunne opstå kondens og over længere tid skimmelsvamp.

Rent økonomisk er det også en stor fordel at bruge et ventilationsanlæg i stedet for at lufte ud med åbne vinduer. Faktisk viser beregninger, at op mod 30 % af husets varme ryger ud af boligen ved naturlig ventilation. Med et ventilationsanlæg med varmegenvinding fra Genvex vil du derfor kunne spare tæt på 30 % af varmeregningen afhængigt af ventilationsanlæggets evne til varmegenvinding.

Klik HER og læs mere om hvorfor ventilation er bedre en udluftning.