Anodeskift – derfor er det vigtigt

Har du en varmtvandsbeholder fra METRO THERM? Og har du lavt kalkindhold i vandet? Så er det nu, du skal spidse ører! Kalkindholdet i dit vand kan nemlig være afgørende for, hvor længe der må gå, før anoden i din beholder skal skiftes.

Grundvandet i Danmark har altid været noget, som vi har værnet om. Vandet er nemlig af en sådan kvalitet, at vi – modsat mange andre europæiske lande – ikke tilføjer noget eller generelt ændrer på sammensætningen, inden vandet sendes ud til forbrugerne. Det betyder dog også, at den ilt og den kalk, som findes naturligt i undergrunden, også vil befinde sig i vandet, når de løber fra vandværket og ud til din varmtvandsbeholder, hvorfra det så varmes op til varmt brugsvand i din bolig. Men netop ilten og kalken spiller en stor rolle i holdbarheden på din beholder. Den ene er skurken, mens den anden er helten, hvis man skal sige det sådan lidt billedligt.

Klik HER for at læse hele artiklen og se de to film, hvor Jørgen Krøjberg fra METRO THERM viser hvordan man skifter anode på henholdsvis en 30 liters og en 110 liters beholder .