Webinar: Spar penge og øg komforten med brugstidsstyring | Schneider Electric

Johnny Hansen fra Schneider Electric afholdte webinar om brugstidsstyring og BMS som du kan genhøre her

Moderne BMS-anlæg har adskillige smarte funktioner, som kan hjælpe med at øge bygningens driftseffektivitet og holde energiforbruget nede, uden det går ud over komforten.

Men det er ikke alle bygnings- og driftsansvarlige, som udnytter mulighederne at optimere driften. I nogle tilfælde er styringerne af en bygnings vitale funktioner ikke blevet justeret siden bygningen blev opført (eller det nye BMS-anlæg blev taget i brug), så driften ikke er tilpasset den faktiske brug af bygningen.

Og det er ærgerligt, mener Schneider Electrics ekspert Johnny Hansen, for der kan være både penge at spare og gevinster på komforten, når styring af driften bliver tilpasset bygningens brug.

Grundlæggende gælder det om at vide, hvornår bygningen rent faktisk bliver brugt. Der er jo ingen grund til at lade varme, ventilation og opvarmning af brugsvand køre som normalt, hvis virksomheden er lukket på grund af ferier og helligdage.

Omvendt kan der opstå behov for at planlægge drift på bestemte dage/tidspunkter, hvor bygningen – eller dele af den – normalt ikke ville være i brug.

Det gælder kort sagt om at planlægge driften i forhold til brugen, og det er omdrejningspunktet for dette webinar, som oprindelig blev sendt live.