Elma Instruments A/S

VVS`19

Elma Instruments udstiller på VVS´19 stand C3036. På messen præsenteres en række nye spændende produkter.

 

Vandlækagesøgning med trådløst display

På VVS’ 19 kan Elma instruments præsentere den helt nye og alsidige lækagesøger, HL7000, fra Seba i Tyskland. Med den medfølgende jordmikrofon, samt mulighed for bl.a. lyttestav og sporgas detektor, kan HL7000 anvendes til alle former for lokalisering af rør og vandlækager. Helt unikt fungerer enheder, display og høretelefoner trådløst uafhængigt af hinanden, hvilket reducerer støj og letter søgeopgaver væsentligt.

 

 

Elma Easy Flex – Lækagesøgning på trykluft m.m.

Elma Easy Flex er ny og opdateret udgave af den kendte Elma 641 lækagesøger. Elma Easy Flex er et innovativt instrument, som anvendes til at finde lækager på trykbærende anlæg f.eks. trykluft-, damp-, gas- og pneumatik. Herefter kan lækager udbedres, hvilke reducerer energispild og kan give store besparelser. Elma Easy Flex detekterer lyd i et frekvensområde omkring 40 kHz, som ikke er hørbart for det menneskelige øre. Udsivende trykluft og elektriske overslag (gnister) frembringer ultralyd i dette niveau. Mikrofonens opfangelse af ultralyden omsættes i instrumentet til et hørbart lydbillede i de medleverede høretelefoner. Dette lydbillede er proportionalt med lækagens størrelse og afstanden til den.

 

Termografering – lækagesøgning på gulvvarme

Elma er lagerførende i hele produktprogrammet fra FLIR, som er verdens førende producent af termiske kameraer. I forbindelse med lækagesøgning på utæt gulvvarme, anbefaler vi et FLIR peg-og-skyd kamera, som er nemt at betjene, selvom du ikke bruger kameraet hver dag. Det kunne eksempelvis være FLIR One Pro til din telefon, FLIR C3 kompakt kamera eller FLIR E6 som er et robust kamera, der har udskifteligt batteri og længere batterilevetid end de mindre kameraer. Når du fejlfinder på gulvvarme, er det vigtigt først at slukke for varmen og lade gulvet køle helt af. Når du igen åbner for varmen, er det en fordel, hvis fremløbs-hastigheden og -temperaturen skrues op på maksimum. Når du efter et stykke tid skanner gulvet med kameraet, vil varmerørene træde tydeligt frem, fordi varmen overføres fra rørene gennem betonen og op til gulvoverfladen. Er der en utæthed, vil du se, at der bliver varmt på et større område omkring røret, der hvor utætheden er opstået.

 

Måling af partikler i røggas

Elma er stolte af på vegne af SYSTRONIK at kunne præsentere STM225, en partikelmåler til bestemmelse af koncentrationen af partikler i røggas. Partikelforurening af luften som omgiver os, er et stort samfundsmæssigt problem, da der kan påvises en direkte sammenhæng mellem størrelsen af partikelforureningen og overdødelighed bland mennesker. Således har en tidligere undersøgelse vist at, hvis man reducerede partikelforureningen i København med 1/3, ville det medføre 400 færre personer ville dø årligt i København. Kom og se vores partikelmåler under VVS19.

 

Gasdetektorer til personbeskyttelse

Elma er stolte af at kunne præsentere det komplette program af transportable gasdetektorer fra Senko. Programmet består af en række single gasdetektorer, der kan konfigureres med måleceller til detektering af fx Ilt(O2), hydrogen(H2) eller ammoniak, for bare at nævne et par stykker. Derudover kan vi også tilbyde multi gasdetektorer til applikationer med spildevand og kloak arbejde mv. Multigas detektorerne kan konfigureres med en blanding mellem en pellistor og elektrokemisk måleceller, eller en infrarød og elektrokemiske måleceller. Sidstnævnte konfiguration medføre flere fordele, som mindre drift af nulpunkt, længere levetid, samt mindre strømforbrug der medfører en uhørt lang batterilevetid på helt op med 60 dage på en enkelt opladning af 4-6 timers varighed.

 

Udover de omtalte nyheder vil Elma Instruments vise sit produktprogram indenfor håndholdt test- og måleudstyr. For yderligere oplysninger kontakt Elma Instruments på 70 22 10 00 eller se mere på http://www.elma.dk