Udnytter du fordelene ved smart teknologi og digitale løsninger til bygninger?

Smarte bygninger giver dig 8 fordele

Blogindlægget er et udkast fra vores danske blog

Fra besparelser til fordele

I traditionel bygningsdrift ser vi på, hvordan vi sparer mest muligt på kvadratmeterne, energiforbruget og vedligeholdelsesudgifter. Men de sidste 10 års digitale landvindinger har åbnet op for helt nye muligheder mht. bygningsautomatik i fremtidens byggeri. Og det handler om meget mere end energiovervågning.

I 2021 ser vi bygningen som en investering i produktivitet, samarbejde og medarbejdertilfredshed. Alene på området for indeklima er der store gevinster at hente. En rapport fra LO konkluderer, at man kan løfte produktiviteten med 10-20 % på danske kontorarbejdspladser, hvis man forbedrer indeklimaet. Så en investering i ventilation, hvor man kan styre temperatur og luftkvalitet, kan have en tilbagebetalingstid på ned til mellem et og to år.

Intelligente bygninger giver fordele på 8 områder

Du har sikkert hørt begreber som IoT (Internet of Things), Big Data og BMS (Building Management Systems).

Men hvilke fordele giver digitaliseringen? Det gennemgår vi her under otte overskrifter.

Indsigt

En intelligent bygning giver dig en masse informationer (data), så du får mulighed for at drifte bygningen endnu bedre end i dag. Alle data bruges i realtid, så du kan træffe de rigtige beslutninger her og nu. En af de bygninger, der er længst fremme på området, er The Edge i Amsterdam. Bygningen har 28.000 sensorer, der registrerer alt fra luftkvalitet, temperatur og strømforbrug til medarbejdernes bevægelser og placering i bygningen. På den måde bliver det muligt at dirigere energien til lys, varme og ventilation derhen, hvor der er allermest brug for den. Resultatet er bedre komfort, bedre indeklima og i sidste ende højere produktivitet.

Bæredygtighed

De førende virksomheder har i dag en klimastrategi, og de har klare mål for nedbringelse af energiforbrug, vandforbrug, klimaaftryk m.v. Den intelligente bygning gør det nemt at overvåge bygningens forbrug og sammenholde det med målsætningen. Desuden kan energien indkøbes på tidspunkter, hvor priserne er allermest fordelagtige. De bygninger, der er længst fremme, er net-positive og afgiver mere energi til nettet, end de forbruger.

Vil du læse resten af fordelene? Så klik ind på vores danske Schneider Electric blog her

 

 

8 fordele ved smarte bygninger
8 fordele ved smarte bygninger