TV2 sikrer kritisk udskiftning af UPS-anlæg

TV2 har en stor seerskare, som følger alt fra nyhederne til Vild med Dans på den landsdækkende tv-station. Uanset hvilket program de ser, er sort skærm lige kritisk. Derfor krævede det en særlig ekspertise og omhyggelig planlægning at erstatte det gamle UPS-anlæg og switch-gear indenfor en kort tidsramme på 7 dage. 

 

Schneider Electric planlagde udskiftningen sammen med TV2 i et år og leverede det højt specialiserede projekt på kun 4 dage, 3 dage før tid, hvor alt forløb efter planen. TV2 har nu et af de mest innovative systemer på markedet fra Schneider Electric, som både sikrer TV2 optimalt mod nedbrud på sendefladen og tilmed sparer på CO2-regnskabet.

”Hvordan udskifter man kritisk back-end- teknologi midt i sendetiden uden at det fører til nedbrud og sort skærm hos seerne? Det var den udfordring vi stod i”, siger Morten Haugaard Ibsen fra TV2, når han kigger tilbage på den omfattende udskiftning af deres nødstrømsanlæg, som Schneider Electric stod for.

I 2021 udskiftede Schneider Electric TV2’s UPS-anlæg til et 4 stk. 150 kW Galaxy VS-anlæg fra Schneider Electric – en innovativ løsning, der sikrer state-of-the-art pålidelighed for TV2’s sendeflade og samtidig sparer på virksomhedens C02-regnskab. Udskiftningen var dog på ingen måde standardprocedure og krævede en højt specialiseret indsats.

 

En kritisk opgave

Et UPS-anlæg er hjertet i en enhver tv-produktion, da det forsyner kritisk tv-udstyr, som bruges til at afvikle sendefladen.

”Det, at skifte et nødstrømsanlæg, kan sammenlignes med en hjerteoperation. Der er ikke plads til fejl”, siger Henrik Grønning, Partner Account Manager, Schneider Electric.

For ikke at afbryde TV2’s sendeflade skulle Schneider Electric udskifte UPS-anlægget midt i sendetiden – en operation, der kunne give selv den mest garvede tv-producer grå hår og nervøse rynker i panden.

”Uanset omstændighederne er udfald midt i sendetiden simpelthen bare et scenarie, der ikke må ske. I forbindelse med udskiftningen af vores UPS-anlæg var det derfor alfa og omega, at vores seere ikke blev berørt af, hvad der skete bag kulissen. Heldigvis havde vi de dygtige specialister fra Schneider Electric til at udføre opgaven”, siger Morten Haugaard Ibsen.

 

Life is on with…

  • Besparelse i 10-års periode: 788.000 kWh
  • Modulær UPS giver fleksibilitet til fremtidig vækst
  • Potentiale på 99% effektiv ECOnversion™-tilstand reducerer energiforbruget

 

I gode hænder

”Selvom udskiftningen af et UPS-anlæg er en yderst krævende opgave, er den bestemt ikke umulig med den rigtige planlægning og den rette partner. Samtidig ville risikoen for nedbrud hos TV2 faktisk være langt, langt større, hvis de ikke havde valgt at udskifte deres anlæg”, siger Henrik Grønning.

I samarbejde med Schneider Electric udarbejdede TV2’s projekt-team en detaljeret plan for at undgå nedbrud på sendefladen under selve ombygningen. Der blev blandt andet opsat to dieselgeneratorer under forløbet for at sikre optimal sikkerhed af sendefladen.

”Hos Schneider Electric er vi specialister, der vægter vores samarbejdspartnere højt. Sammen skaber vi en stærk infrastruktur – som selvfølgelig er bæredygtig”, siger Henrik Grønning.

Ombygningen var sat til at vare 7 dage, men var færdig på blot 4 dage.

 

Et stærkt samarbejde

Ombygning af kritisk infrastruktur kræver minutiøs planlægning, og hos TV2 ser man med stor tilfredshed tilbage på forløbet og samarbejdet med Schneider Electric.

”Det bedste ved vores samarbejde med Schneider var deres fleksibilitet i den komplette løsning. Det gav os virkelig ro i maven, at Schneider Electric stod til rådighed 24/7 igennem hele forløbet. Det betød rigtig meget, når man tænker på projektets omfang og risiko”, siger Morten Haugaard Ibsen, og fortsætter:

”Et godt samarbejde og den rette partner, er uundværligt, for at få den rette rådgivning og implementering igennem hele projektet – især ved skift af et nødstrømsanlæg med så høj sårbarhed som det TV2 har, hvor der ikke er plads til nedetid”.

Den nye løsning garanterer, at TV2 altid er drifts- og leveringssikre over for deres seere samtidigt med, at de kan blive ved med at udvikle deres processer til at være så effektive som muligt. Dermed er den landsdækkende kanal solidt rustet til fremtiden, hvor de nu er sikret højest mulig pålidelighed for deres tv-udsendelser.

 

Om løsningen

TV2’s UPS-anlæg forsyner kritisk tv-teknisk udstyr, som bruges til at kunne afvikle programfladen.

Udfordringen med det oprindelige anlæg var, at anlægget ikke kunne opdateres med garanti for oppetid, hvis uheldet skulle være ude.

TV2’s nye anlæg er lavet med fire parallelle 150kw Galaxy VS, hvilket vil sige, at en enhed kan tages ud ved service/opdatering, mens de tre andre holder stationen kørende.  På den måde sikres den højest mulige pålidelighed for tv-udsendelserne og risikoen for sort skærm minimeres markant.

Det nye anlæg er udstyret med STS switch til studierne for maksimal oppetid og Live Swap power-moduler. Det vil sige, at skulle et stå af, kommer Schneider Electric ud med et nyt.

 

Kundefordele

  • Rådgivning (el-design, beregning af effektivitet)
  • Tryghed og sikkerhed med et Live Swap UPS-anlæg (markedets mest innovative UPS med Live Swap så kunden selv kan op- og nedgradere)
  • Energibesparelser med 4 x 150kw Galaxy VS UPS
  • Bæredygtig løsning med lavt CO2-fodaftryk
  • Brug af TV2’s eksisterende blybatterier for at undgå ekstra omkostninger
  • Ombygningen var sat til at vare 7 dage, men var færdig på 4 dage
  • TV2 sikrer produktet lang levetid og konstant opdatering gennem deres serviceaftale med Schneider Electric

Lær mere om løsningen og samarbejdet mellem TV2 og Schneider Electric i videoen her: