Schneider Electric lancerer ny serviceportefølje til bygningsejere som vil øge energieffektiviteten og forbedre bundlinjen

  • 40% af det samlede energiforbrug kommer fra bygninger, hvilket er svarende til mere end 30% af drivhusgasemissionerne i EU.
  • Schneider Electric lancerer en ny serviceportefølje for bygninger for at øge energieffektviteten og dermed imødekomme den gloable energikrise.
  • EU har opsat krav om at gøre bygninger nulemissionsbygninger inden 2050. Schneider Electric er med sine eksperter og teknologi en aktiv partner til at hjælpe bygningsejere og -brugere, samt bygherrer med til at imødekomme dette krav.
  • Den nye serviceportefølje er designet til at matche behovene i Norden; Finland, Sverige, Danmark og Norge, hvor Schneider Electric er stærk repræsenteret inden for bygninger og service af Building Management System (BMS).

Schneider Electric har, fra sin position som førende inden for digital transformation af energistyring og automatisering, en klar vision om at få det meste ud af vores energi. På den baggrund lanceres nu en ny portefølje af services til bygninger, der har til formål at reducere energiforbruget og drivhusgasemissionerne i hele en bygnings livscyklus.

Den nye serviceportefølje anvender de seneste teknologier inden for cloud-baseret analyse og kunstig intelligens til simulering af energiforbrug. De nye services vil øge bygningsejere og driftsfolk indblik i deres energiforbrug og yderligere hjælpe med at optimere energiforbruget og reducere omkostningerne.

Schneider Electrics portefølje af bygningsservices er baseret EcoStruxure Building platform, der indeholder en række systemer til bygningsstyring, energistyring og intelligente analyseværktøjer. Alle systemenerne er udviklet til at hjælpe bygningsejere og driftsfolk med at nå deres energieffektivitetsmål, bæredygtighedsrapporteringer og forbedring af indeklima.

 

“Bygninger er ansvarlige for en betydelig del af de globale drivhusgasemissioner, hvorfor det er afgørende at reducere bygningers energiforbrug for at nå vores klimamål”, siger Tuomas Qvick, vicepræsident for Schneider Electrics Digital Energy Division, Nordic Baltic Zone.

Schneider Electrics services anvendes allerede i titusindvis af ejendomme i de nordiske lande, og det nye udvalg af services giver mulighed for at øge værdien for bygningsejere ved at sænke energiomkostningerne og reducere drivhusgasudledningerne forårsaget af bygninger” fortsætter Tuomas Qvick.

 

Et servicetilbud skal omfavne de forskellige faser i en bygnings levetid

Den nye serviceportefølje er udformet således, at bygherren let kan vælge den rigtige service i bygningens forskellige livscyklusfaser: Under opførelsen, under driften/vedligehold og under renoveringen/udvidelse af bygningen.

1. Bygningsopførelse: I opførelsesfasen udformes bygningen ud fra defineret funktionalitet og design. Det er centralt allerede her at tænke service ind og sikre, at services passer til bygningens behov. Det kan være services som hostede bygnings- og energistyringssystemer, 24/7-analyser og systemer til overvågning og optimering af microgrids. Korrekt udformning af services er afgørende for at optimere energiforbruget i bygningen, når denne tages i brug.

2. Bygningens drift: Det brede udvalg af digitale services gør bygningsejere i stand til at måle og overvåge præcist samt analysere, handle og rapportere nemt og effektivt på deres bygnings performance. Dette sikrer lavere driftsomkostninger. Ligesom services om vedligehold sikrer, at systemer og udstyr er opdateret og fremtidssikre både i forhold til digital åbenhed og cyber-security.

3.Renovering af bygninger: Schneider Electric udvider sit udbud af services til modernisering af bygninger på grund af det stigende behov for energirenovering. En af de nye services er energirådgivning til optimering af bygningens energiforbrug, som hjælper bygningsejere med at øge energieffektivitet.

 

“Med vores omfattende serviceorganisation i Danmark og vores unikke udvalg af teknologi og sevices kan vi hjælpe vores kunder med at reducere deres CO2-aftryk og samtidig forbedre komforten, sikkerheden og produktiviteten for bygningernes brugere. Elektrisk og digitalt er opskriften på et mere bæredygtigt og modstandsdygtigt Danmark”, siger Gustav Gustavsson, Vice President for Schneider Electrics Digital Energy Division i Danmark.

Ligesom det er løsningen, vi kan tilbyde vores kunder til at overholde de nuværende og kommende krav i bygningsreglementet om bygningers energimæssige ydeevne og funktioner i building management systemer fremsat i EU’s bygningsdirektiv (EPBD).”

 

Læs mere om Schneider Electrics nye bygningsservices på
https://www.se.com/dk/da/work/campaign/local/services-for-buildings/