Schneider Electric lancerer intelligent adapter, der gør hjemmet til et smart home

Schneider Electric tilføjer intelligent adapter til Wiser-sortimentet

Schneider Electrics nye intelligente adapter til stikkontakter gør det nemmere end nogensinde at opkoble dine elektriske enheder til et Wiser™ smart home-system. Få fuldt overblik på mobilen over elforbrug, tænd og sluk fx stuelampen på farten, brug strømmen i hjemmet intelligent og spar penge – alt det bliver muligt med den stilrene nye adapter, som kan styres fra Wiser-appen og tilmed er utrolig nem at benytte.

Den 22. juni 2022 – Med skyhøje energipriser og en global energi og- klimakrise har det aldrig været vigtigere at optimere den energi, vi har til rådighed. Der er brug for intelligente løsninger, som gør den helt normale danske boligejer i stand til at spare på energien og dermed også pengepungen og CO2-regnskabet. En sådan er den nye intelligente adapter fra Schneider Electrics smart home-serie, Wiser.

Adapteren har direkte forbindelse til Wiser-appen via hjemmets WiFi, så du kan overvåge energiforbruget på det tilsluttede apparat og styre strømmen fra mobilen, uanset om du er ude eller hjemme. På den måde kan du gøre dine helt almindelige stikkontakter og derigennem dine apparater smarte. Samtidig skaber adapteren tryghed, fordi du fra appen kan slukke apparater på farten – fx hvis du er i tvivl, om du fik slukket strygejernet – og du kan tænde lys for at afskrække potentielle indbrudstyve, når du ikke er hjemme.

Ved at give et overskueligt overblik over energiforbruget gør adapteren dig i stand til at tage kampen op mod de mange el-apparater, der med standby-tilstanden sluger strøm – dag ud og dag ind. En gennemsnitlig husstand bruger eksempelvis intet mindre end 10-15 procent af deres årlige energiforbrug kun på el-apparater med standby-tilstand. Det er helt unødvendigt, og noget du let kan ændre på, hvis du installerer den nye smart home-adapter.

Intelligent plug n’ play løsning
Den nye adapter gør det utrolig nemt at tage det første skridt i at gøre dit hjem til et smart home– eller blot gøre dit smart home endnu smartere. Adapteren kan nemlig nemt sættes i en almindelig dansk stikkontakt uden hjælp fra en installatør, og Wiser-appen gør det brugervenligt at styre og overvåge energiforbruget fra de stikkontakter, som adapteren sættes i. For den helt normale boligejer bliver det altså ikke nemmere at gøre sit hjem mere smart.

Foruden et overblik over energiforbruget kan Wiser-appen via adapteren måle månedens energiforbrug på det tilsluttede apparat og sende en notifikation, hvis energiforbruget er unormalt højt, mens den også kan sende en notifikation ved fx strømafbrydelse. Har du flere Wiser-adapterer i hjemmet, kan du slukke dem alle på samme tid med den smarte sluk alt-funktion, ligesom enhederne også kan synkroniseres med andre Wiser smart home-produkter.

De nye Wiser-adapterer giver et væld af fordele for brugeren, da de både gavner privatøkonomien, miljøet og skaber øget tryghed i hjemmet. Jo flere stikkontakter med en adapter, jo større overblik får du over dit energiforbrug, og blot en øget opmærksomhed på husstandens elforbrug giver typisk en besparelse på elregningen på 7-10 procent om året, så det er bare med at komme i gang. Med den nye adapter bliver det i hvert fald ikke nemmere at komme i gang med et Wiser smart home-system. Sæt adapteren i stikkontakten, download Wiser-appen, og så er du kørende,” siger Martin Hannibal, Product Manager i Schneider Electric.

Adapteren passer ind i alle stikkontakter med dansk jordsystem og virker både med og uden Wiser Gateway. Adapteren kan desuden også anvendes til stikpropper med dansk jordben, og den passer derfor til alle typer stikpropper – dog uden at jord føres videre ind i installationen. Ønsker man en jordet forbindelse, er det muligt med Wiser-stikkontakten, der har samme fordele som adapteren og passer i FUGA 1½ modul dåser.

Læs mere om Wiser adapter her og Wiser smart home-serien her.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Wiser fra Schneider Electric indeholder følgende løsninger og funktioner:

IP-kameraer (tilgængelige nu)
Overvågningskameraer til indendørs- og udendørs brug kan registrere og spore bevægelser 24/7, hvilket gør det muligt at fjernovervåge hjemmet og skabe ro i sindet.

Wiser gateway (tilgængelig nu)
Wisers gateway udgør kernen i det intelligente hjem. Gatewayen samler data fra alle tilsluttede enheder og muliggør fjernbetjening via appen. IP-gatewayen er baseret på den åbne protokol ZigBee 3.0, hvilket betyder, at Wiser-komponenter ikke er låst til Wiser-systemet, men kan integreres i andre smart home-systemer.

Wiser lysregulering (tilgængelig nu)
Lysreguleringen gør en lang række belysningsscenarier og skræddersyede stemninger mulige. Der kan for eksempel skabes en brugerdefineret lyssætning til at falde i søvn til eller personlige lysstier baseret på vaner og behov. Eksempelvis kan der aktiveres et dæmpet natlys i gangen, i køkkenet og på børneværelset, når familiens yngste fx står op om natten for at gå på toilettet eller efter et glas vand i køkkenet. Det er ligeledes muligt at ændre på luxniveau for, hvornår lyset skal tændes, og installere rumfølere, der kun tænder for lyset, når der bliver detekteret bevægelse.

Wiser jalousistyring (tilgængelig nu)
Funktioner gør det muligt at åbne, lukke og programmere motoriserede gardiner og persienner via Wisers app. Dette kan hjælpe med at justere temperaturen, hvilket resulterer i energibesparelser og et bedre indeklima. Gardiner og persienner kan ligeledes indstilles til automatisk at tilpasse sig daglige vaner og tidspunkter for solopgang og solnedgang.

Batteritryk (tilgængelig nu)
Giver mulighed for at tænde og slukke for enheder samt at etablere faste indstillinger uden brug af telefon eller app. Kan indstilles til at styre bestemte enheder for lysstyring og solafskærmning og at udløse bestemte scenarier.

Sensorer (tilgængelige nu)
Diverse sensorer fra Schneider Electric komplimenterer Wiser ved at gøre boligen yderligere intelligent via automatiserede funktioner og notifikationer, der sparer på energien.
Sensorerne inkluderer:

  • Vandlækagesensor
  • Bevægelsessensor
  • Vindues- og dørsensor
  • Temperatur- og luftfugtighedssensor
  • Røgalarm

Smarte kontakter og adaptere (tilgængelige nu)
Giver mulighed for på et centralt sted i hjemmet at slukke for al standby-strøm, som typisk udgør 10-15 procent af en gennemsnitlig families elforbrug. Kan ligeledes bruges til at betjene utilgængelige kontakter og lamper tilsluttet hertil og til at skabe en hjemmesimulering til brug, når hjemmets beboere er bortrejst. Derudover kan funktionen bruges til at fastsætte bestemte tidsrum, hvor børn kan bruge elektronik som tv og computer, og til at slukke for eksempelvis et tændt strygejern på afstand eller at oprette en timer, så udvalgte kontakter selv afbryder.

Temperaturkontrol (lanceres i løbet af 2022)
Giver mulighed for at opretholde et behageligt indeklima ved løbende at følge med i temperaturforholdene fra radiatorer og gulvvarme. Med denne funktion kan man desuden tænde for varmen på afstand i for eksempel et sommerhus, inden beboerne ankommer.

Energiovervågning (lanceres i løbet af 2022)
Skaber mulighed for energibesparelser ved at visualisere hjemmets energiforbrug, som gør det tydeligt at se, hvor og hvornår der i særlig grad forbruges elektricitet. Foruden at give et overblik over energiforbruget kan Wisers app estimere månedens energiforbrug og sende en notifikation, hvis energiforbruget er unormalt højt.

Se flere Wiser produkter her

Kundecase om Wiser kan downloades her.

Om Schneider Electric
Schneider Electrics formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af vores energi og ressourcer, så vi alle kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On. Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet. Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrationsløsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder. Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende proces- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT-produkter, styringsenheder, software og services. Vi er de mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystemer af partnerskaber, der er åbne, og som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, inkluderende og styrkende.