Mange fordele ved at løfte BMS-anlægget op i skyen

Et Building Management System behøver ikke ligge på servere lokalt i bygningen. En hosted løsning kan være et godt alternativ, som giver et stort udbytte for en begrænset investering.

Klumme af Jan Bülow

Kan du huske dette scenarie fra en ikke så fjern fortid: Bygningens BMS-anlæg (eller CTS som nogle kalder det – kært barn har jo mange navne) havde hjemme på en server eller to, et eller andet sted nede i kælderen. For at betjene det, skulle den driftsansvarlige være fysisk til stede. Og overblik fik man kun, når den rigtige computer blev koblet på det rigtige sted.

Sådan er det som bekendt ikke længere. Moderne BMS-anlæg har udviklet sig betydeligt, og med den allestedsnærværende cloud er der nu endnu flere muligheder for bygningsejere og driftsansvarlige, som ønsker fleksibilitet og mere effektivitet i driften af deres bygninger.

En ny æra, hvor dit BMS lever i skyen
Schneider Electric har introduceret en hosted, cloudbaseret version af BMS-platformen EcoStruxure Building Operation, forkortet til Hosted EBO.

Hosted og cloudbaseret betyder, at dit BMS så at sige bor hos Schneider Electric dvs. på dedikerede servere i Schneider Electrics sikre cloud. Men du bevarer det fulde overblik og kontrollen over dit anlæg og din bygning, og du kan styre alle vigtige parametre for fx varme og ventilation fra computer, tablet eller smartphone. Døgnet rundt, året rundt – uanset hvor du befinder dig.

Resultatet er overblik, fleksibilitet og effektivitet på et nyt niveau, og ikke mindst bedre kontrol over forbruget og dermed økonomien i bygningens tekniske installationer.

Stort udbytte – lille investering
Hosted EBO er især velegnet til enkeltstående bygninger og mindre bygningskomplekser, hvor løsningen giver et stort udbytte for en begrænset investering når man sammenligner med traditionelle BMS-installationer.

Forklaringen er, at du med Hosted EBO slipper for en række omkostninger (og bekymringer,) som normalt følger med, når du selv har ansvaret for servere, software og sikkerhed. Du får nemlig:

 • Altid nyeste software
 • Indbygget it-sikkerhed og virusbeskyttelse
 • Automatisk back-up og nem gendannelse i tilfælde af fejl/nedbrud
 • Ingen udgifter til opgradering af servere og andet it-udstyr

Services skaber endnu mere værdi
Også på driftsbudgettet er der en åbenlys fordel ved Hosted EBO: Oprettelsen af en aftale koster et begrænset engangsbeløb, og derefter har du kun en fast – og dermed helt forudsigelig – omkostning til dit abonnement hvert år.

Hosted EBO begynder med en basispakke, som kan udvides med en række andre services fra Schneider Electric, som skaber endnu mere værdi. For eksempel

 • Distribution af alarmer
 • Overvågning af alarmer
 • Historisk rapportering
 • Beredskab
 • Analyse af bygningens performance
 • Døgnovervågning og akut service
 • Overvågning af energiforbrug og spændingskvalitet med Hosted EcoStruxure Power Monitoring Expert
  … og meget mere

Hosted EBO er det oplagte valg for en række bygningsejere og driftsansvarlige. Lær mere i videoen her: