Intelligent radiatortermostat reducerer energiforbrug

Godt nyt til din varmeregning og klimaet: Wiser smart home radiatortermostat reducerer varmeforbruget i hjemmet med helt op til 25 procent.

 

Energipriserne og klimaforandringerne accelererer som aldrig før. Så selvom sommervarmen stadig er over os her i september, er det vigtigere end nogensinde at forberede sig på efterårets og vinterens varmeregninger og installere energibesparende løsninger i boligen.

Og der er netop sket store landvindinger på smart home-fronten – det intelligente hjem – som gør det muligt at spare på energiforbruget, uden at man behøver gå på kompromis med komforten, tværtimod.

Den globale ekspert i energioptimering, Schneider Electric, lancerer nu en intelligent radiatortermostat, som kan optimere og effektivisere energiforbruget i boligen med helt op til 25 procent.

Radiatortermostaten er seneste tilføjelse til Schneider Electrics smart home-system Wiser, der med en række produkter og løsninger, som blandt andet overvågningskameraer, sensorer, lysregulering og smarte stikkontakter, hjælper med til at gøre din travle hverdag tryggere og nemmere, samtidig med at du sparer strøm og penge.

 

Nem at installere

Det er nemt og kræver ikke en blikkenslager at skifte en almindelig radiatortermostat ud med en Wiser smart home radiatortermostat. Den passer til langt de fleste danske vandbårne radiatorer. Der følger en udførlig vejledning og skabelon med, som hjælper dig med at finde ud af, hvilken adapter der passer til din radiatorventil.

Du skal bare sætte den valgte adapter på din radiator og skrue fast. Tilføj ’radiatortermostat’ i Wiser-appen, og du er klar til at spare på energien på den smarte måde.

 

Smarte automatiseringer

Når du kobler radiatortermostaten på Wiser smart home-systemet, kan du følge med i hjemmets varmeforbrug og styre det via den gratis Wiser-app på mobilen. Det kræver kun wi-fi og en Wiser gateway.

Med appen kan du også let automatisere hjemmet, hvor flere Wiser-produkter, som fx lysregulering, vindues- og dørsensorer og radiatortermostat, indstilles og kobles sammen. Der kan fx laves et ”ude-scenarie”, hvor du med ét klik i Wiser-appen slukker alt lys og unødig strøm og sænker temperaturen i boligen til en minimumstemperatur på 18 grader, når du tager hjemmefra. Omvendt kan du forberede din ankomst ved at skrue op for temperaturen i god tid fra din mobil, så det er behageligt, når du kommer hjem efter ferie eller et weekendophold.

Temperaturen i boligen påvirkes naturligvis af den aktivitet, der foregår. Eksempelvis kan man lave en automatisering, så hvis der bliver åbnet et vindue, registrerer dør- og vinduessensorerne det, og radiatortermostaten skruer automatisk ned for temperaturen i rummet.

Wiser-produkterne spiller sammen og gør det nemt at spare på energien og el- og varmeregningen, uden du går på kompromis med kvalitet og komfort. Og så er det godt for klimaet. For den grønneste og billigste energi er selvfølgelig den, du ikke bruger.

Wiser radiatortermostaten fungerer både med Android og iOS.

For vejledning til opsætning af Wiser radiatortermostat i hjemmet, og gennemgang af mulighederne i Wiser by SE-appen her.

Find mere information om Wiser radiatortermostat på Schneider Electrics hjemmeside her.

Læs mere om Wiser smart home-løsningen her.

 

Wiser fra Schneider Electric indeholder følgende løsninger og funktioner:

 

Wiser røgalarm (tilgængelig nu)

Wiser røgalarm giver ekstra tryghed i hjemmet – både som almindelig røgalarm, og når den integreres i dit eksisterende Wiser smart home-system. Integreres røgalarmen i Wiser smart home-systemet, sikrer den trådløse forbindelse mellem røgalarmen og Wiser gateway, at man både får en notifikation på mobilen og en akustisk alarm, når der registreres røg- eller varmeudvikling i hjemmet. Samtidig kan røgalarmen interagere med andre enheder i dit Wiser smart home-system og kan fx tænde al Wiser-tilsluttet lys i boligen ved en alarm.

 

Wiser udendørs IP-kamera (tilgængelig nu)
Med Wiser udendørs IP-kamera får boligejeren en intelligent løsning, hvor man både kan lytte til og tale med personer, som står ved indgangen til hjemmet. Det diskrete, brugervenlige kamera har adgang til internettet via WiFi, er let at sætte op og montere på en ydervæg og gør det helt enkelt at skabe tryghed i og omkring hjemmet døgnet rundt.

 

Wiser indendørs IP-kamera (tilgængelig nu)
Kameraet kan registrere og spore bevægelser i hjemmet 24/7, hvilket gør det muligt at fjernovervåge og skabe ro i sindet hos beboerne.

 

Wiser gateway (tilgængelig nu)
Wisers gateway udgør kernen i det intelligente hjem. Gatewayen samler data fra alle tilsluttede enheder og muliggør fjernbetjening. IP-gatewayen er baseret på den åbne protokol ZigBee 3.0, hvilket betyder, at Wiser-komponenter ikke er låst til Wiser-systemet, men kan integreres i andre smart home-systemer.

 

Wiser lysregulering (tilgængelig nu)
Lysreguleringen gør en lang række belysningsscenarier og skræddersyede stemninger mulige. Der kan for eksempel skabes en brugerdefineret lyssætning til at falde i søvn til eller personlige lysstier baseret på vaner og behov. Eksempelvis kan der gradvist aktiveres lys i gangen, i køkkenet og på børneværelset, når familiens yngste kommer hjem efter en skoledag. Det er ligeledes muligt at ændre på luxniveau for, hvornår lyset skal tændes, og installere rumfølere, der kun tænder for lyset, når der bliver detekteret aktivitet.

 

Wiser jalousistyring (tilgængelig nu)
Funktioner gør det muligt at åbne, lukke og programmere motoriserede gardiner og persienner via Wisers app. Dette kan hjælpe med at justere temperaturen, hvilket resulterer i energibesparelser. Gardiner og persienner kan ligeledes indstilles til automatisk at tilpasse sig daglige vaner og tidspunkter for solopgang og solnedgang.

 

Batteritryk (tilgængelig nu)
Giver mulighed for at tænde og slukke for enheder samt at etablere faste indstillinger uden brug af telefon eller app. Kan indstilles til at styre bestemte enheder for lysstyring og solafskærmning samt udløse bestemte scenarier

 

Sensorer (tilgængelige nu)
Diverse sensorer fra Schneider Electric komplimenterer Wiser ved at gøre boligen yderligere intelligent via automatiserede funktioner og notifikationer.
Sensorerne inkluderer:

  • Vandlækagesensor
  • Bevægelsessensor
  • Vindues- og dørsensor
  • Temperatur- og luftfugtighedssensor

 

Smarte kontakter (tilgængelige nu)
Giver mulighed for på et centralt sted i hjemmet at slukke for al standby-strøm, som typisk udgør 10-15 procent af en gennemsnitlig families elforbrug. Kan ligeledes bruges til at betjene utilgængelige kontakter og lamper og til at skabe en hjemmesimulering til brug, når hjemmets beboere er bortrejst. Derudover kan funktionen bruges til at fastsætte bestemte tidsrum, hvor børn kan bruge elektronik som tv og computer og til at slukke for eksempelvis et tændt strygejern på afstand eller at oprette en timer, så udvalgte kontakter selv afbryder.

 

Se flere Wiser produkter her.