Hvorfor digitaliseringen er nøglen til at overvinde den europæiske energikrise

I de seneste år har krigen i Ukraine destabiliseret energimarkederne på verdensplan. Som storimportør af russiske fossile brændstoffer er disse virkninger blevet mest mærkbare i den europæiske Union (EU).

Energikrisen er over os

Detailpriserne på elektricitet er steget med næsten 50% årligt fra juli 2021, hvilket har lagt et hidtil uset pres på virksomheder og husholdninger. Der er rapporter om virksomheder, der midlertidigt indstiller deres aktiviteter for at klare den stigende omkostningsspiral, mens andre er tvunget ud i konkurs.

Digitaliseringen er svaret

Men selv om den langsigtede dekarbonisering af EU’s energiforsyning fortsat er afgørende, hjælper sådanne foranstaltninger ikke meget til at hjælpe virksomheder, der kæmper med de umiddelbare konsekvenser af den nuværende prisstigning. I dette henseende er det afgørende at maksimere den effektivitet, hvormed vi forbruger vores energi. Og det er her, digitalisering kommer ind i billedet….

Vil du blive klogere?

Læs hele blogindlægget af Gustav Gustavsson, der giver perspektiver på hvordan ejere og operatører af kommercielle og industrielle anlæg med at modstå denne energikrise.