Her er fordelene ved løftet om næste generations industrielle automatisering

 

I en hurtig omskiftelig verden giver det ikke meget mening at forsøge at forudsige fremtiden i forhold til den industrielle automatisering – det giver bedre mening selv at skabe den.

Industrivirksomheder, der har et ønske om at være konkurrencedygtige, bør derfor vælge at fokusere på at få implementeret den innovation, der vil kunne positionere dem bedst i netop deres specifikke industrielle markedsplads.

Hvis man ønsker at opnå næste generations industrielle effektivitet, modstandsdygtighed og kunne bidrage til en mere bæredygtig industri, vil det kræve modige tiltag.

 

Ny e-bog viser jeres position i markedet

Ved du, hvor langt din virksomhed er sammenlignet med jeres konkurrenter i markedet i forhold til at automatisere og transformere jeres industrielle miljø?

En ny e-bog af LNS Research har analyseret markedet og vurderet, at 54 % af virksomheder stadig befinder sig i de tidlige faser af den industrielle automatisering.

Hvilke virksomheder har omvendt implementeret ændringerne og opnået succes med industriel automatisering? Det er alt sammen viden, du kan finde i e-bogen, som du kan downloade herunder:

 

Download e-bog: Avoid Pilot Purgatory: How to choose the right use cases to accelerate industrial digital transformation

 

Tre søjler i forhold til at opnå fremtidens industri

Mange industrielle leder antager, at disse modige tiltag for at opnå fordelene ved næste generations industrielle automatisering primært vil involvere implementeringen af innovativ teknologi.

Overgangen til en fremtid, hvor digitaliseringsindsigt konverteres til håndgribelige handlinger, vil dog kræve, at vi nytænker hele den måde, hvorpå vi samarbejder på tværs af industrielle arbejdspladser.

Industriarbejdere har brug for et holistisk realtidsbillede af deres virksomhed for netop at kunne skabe mere effektivitet, rentabilitet og bidrage til en mere bæredygtig industri. Fremtidens operatører, ingeniører og teknikere vil have et ønske om at føle større formål med deres arbejde.

For at opnå de lovede fordele ved næste generations industrielle miljø, skal det underliggende, teknologiske og infrastrukturelle design inkorporeres og understøtte tre vigtige egenskaber, som du kan læse meget mere om herunder:

 

Datadrevet softwarebaseret automatisering

Smart manufacturing vil blive realiseret, hvis industrielle interessenter prioriterer at investere i innovativ software og tjenester, der gør det muligt at indsamle og analysere data frem for at investere i traditionel hardware.

Softwareværktøjer såsom digital twins vil kunne simulere fremtidige scenarier og på den måde anslå betydelige datadrevne omkostningsbesparelser uden, at I skal investere i hardware for at validere et proof of concept.

Derudover vil ”remote everything” begynde at dominere investeringstendenserne. Den ekstra dimension ved ikke at kræve, at eksperter skal være på stedet fysisk for at styre operationer vil øge fleksibiliteten og sikre medarbejdernes sundhed og sikkerhed.

 

Virkelig åbne systemer

“Åben” automatisering, som allerede eksisterer i dag, er ikke åben nok. Fastlåste industrielle automatiseringsmodeller løser ikke længere udfordringerne, der er på en mere kompleks og hurtigt omskiftelig markedsplads.

Industriarbejdere ønsker åbne og modulopbyggede systemer, da de har brug for fleksibilitet, effektivitet og hurtighed for at få deres job udført. Det er netop i denne sammenhæng, at begrebet universel automatisering er begyndt at vinde indpas.

Universel automatisering, som er åben og kollaborativ, men baseret på standarder, introducerer brugerne for en verden af ​​”plug and produce”-applikationer (som IT-app store-konceptet). Det muliggør “à la carte”-automatiseringer, hvor omkostninger og ydeevne optimeres ved at samle komponenterne uden hensyn til leverandører.

I en sådan universel automatiseringsverden er software afkoblet fra det underliggende hardware. Menneskecentreret automatiseringsarkitektur kan således designes, så brugerne får mulighed for at udøve større kontrol og foretage forbedringer af vigtige forretningsvariabler – særligt rentabilitet.

Genbrug af eksisterende aktiver i en moderne kontekst – uanset hvilken leverandør, der har produceret dem – giver en nem og omkostningseffektiv metode til at holde systemerne fleksible og opdaterede.

 

Integration af energi og automatisering

Forbindelsen mellem og integrationen af ​​strøm og automatisering gør det muligt at kontrollere og skabe klarhed over produktionens ydeevne i realtid. Resultatet bliver, at fabriksoperatører og ingeniører ser en målbar effekt af deres handlinger på både rentabilitet og bæredygtighed – og på alle trin i anlæggets livscyklus.

Fra et rentabilitetsperspektiv betyder en sammensmeltning af elektrisk distribution og procesautomatiseringsdesign og -implementering, at der bruges mindre tid på at skifte fra projektdesignfaser til driftsfaser.

Udover reduceret nedetid og en forbedring af driftsmarginerne, indikerer vores erfaring i felten også, at integrationen af energi og automatisering reducerer projektkapitalomkostningerne med gennemsnitligt 15 %.

Ved at indfange og analysere energidata på tværs af de forskellige stadier af værdikæden bliver bæredygtighedsrapporteringen desuden væsentligt mere præcis. Data fra integrerede energi- og automationssystemer gør det muligt at måle energiforbrugsbaseline.

Derudover vil man kunne indfange og dokumentere energiydelsesdata og holde disse data op imod andre faciliteter og steder, der ligner i profil. På den måde vil man kunne analysere, hvordan energibesparende initiativer og investeringer driver positiv bæredygtighedspåvirkning.

 

Hvordan arbejder Tetra Pak allerede nu med fremtidens automation?

Industriel automation er som regel lukkede, proprietærer platforme, der kan gøre det svært og dyrt at integrere produkter fra en tredjepart, og ikke mindst vedligeholde og opgradere løsninger og anlæg.

Det ændrer sig nu med IEC61499-standarten, der åbner for en helt ny softwarefokuseret tilgang til automatiseringsløsninger. Det vil betyde, at den skalerbarhed og åbenhed, som vi i dag kender fra IT-verdenen, også vil kunne bruges i OT. Se, hvordan Tetra Pak allerede nu arbejder med fremtidens automation.

 

Se video: Tetra Paks implementering af industriel automatisering

 

Udvikling af et stramt økosystem af partnere

Implementeringen af disse trinændringer for at opnå de forretningsmæssige fordele vil kræve, at enhver virksomhed udvikler et stramt økosystem af partnere. Den næste generation af industrier kan ikke realiseres ved at arbejde med en enkelt virksomhed eller leverandør.

Ud over at dele deres ekspertise skal strategiske partnere også forfølge prioriteterne om at øge medarbejdernes indsatser gennem digitale værktøjer. Derudover skal partnerne demonstrere en evne til at forbinde eksisterende teknologier og muliggøre fejlfri integration af produkter på tværs af mange brands.

 

Et eksempel på denne tætte koordinering er partnerskabet mellem Schneider Electric og AVEVA. Efterhånden som AVEVA-designsoftwareværktøjer smelter sammen med Schneider Electrics software til anlægsautomatisering, kan en ægte samlet ingeniørtilgang nu implementeres.

For ingeniørerne er unødvendige lag af softwaregrænseflader elimineret. Det samme gør sig gældende i forhold til det manuelle arbejde, det kræver at integrere og behandle opdateringer.

Schneider Electric EcoStruxure-arkitekturen bidrager til dette “plug and produce”-miljø ved at understøtte integrationen på tværs af hele det digitaliserede anlæg. Arkitekturen inkluderer en åben, men skræddersyet stak af tilsluttede produkter, kontrolniveausoftware og cloud-baserede tjenester.

 

Herunder kan du downloade den nye rapport af LNS Research, der viser, hvilke virksomheder, der er nået langt i automatiseringen og transformeringen af det industrielle miljø, så du på den måde vil kunne sammenligne din virksomhed med dine konkurrenter i markedet.

 

Download rapport: Avoid Pilot Purgatory: How to choose the right use cases to accelerate industrial digital transformation.