En ny standard for aktiv sikkerhed- Schneider Electric introducerer Acti9 Active

Acti9 Active kombinerer automatsikring, fejlstrømsafbryder og gnistdetektor i én, kompakt enhed. Indbygget kommunikation gør det muligt at få avanceret overvågning og proaktive alarmer til at øge sikkerheden yderligere.

Optimal driftssikkerhed og beskyttelse bliver stadig mere vigtigt i bygninger med kritiske installationer, og nu sætter Schneider Electric en ny standard for, hvor nemt det er at øge sikkerheden – og samtidig gøre den aktiv sikkerhed.

“Aktiv sikkerhed bør være den nye standard alle steder, hvor sikkerheden i elinstallationerne er afgørende for at beskytte mennesker, bygninger og andre aktiver. Derfor har vi udviklet Acti9 Active,” siger Thomas Kvist, produktchef i Schneider Electric og ansvarlig for det omfattende sortiment af Acti9 tavlemateriel.

Acti9 Active er en helt ny enhed i Acti9 produktprogrammet, der er lige så avanceret som den er kompakt. Enheden kombinerer automatsikring (MCB), fejlstrømsafbryder (RCD/HPFI) og gnistdetektor (AFDD) i én og samme enhed, der kun er 36 millimeter bred og kan håndtere mærkestrømme på op til 16 ampere.

Beskytter mod brand
Den nye enhed gør det markant nemmere – og ikke mindst billigere – at designe installationer, hvor også beskyttelse mod lysbuer, der kan opstå som følge af beskadigede kabler og forårsage brand, er bygget ind i installationen.

Med Acti9 Active er den ekstra beskyttelse i form af en gnistdetektor nu ikke længere noget, som rådgivere, bygherrer, tavlebyggere og projektansvarlige behøver overveje som et muligt, ekstra tilvalg. Nu kan fagmanden allerede i projektfasen vælge en 3-i-1 løsning, der både fungerer som automatsikring, fejlstrømsafbryder og gnistdetektor,” siger Thomas Kvist og nævner de tre mest åbenlyse fordele ved Acti9 Active:

  • Mindre behov for plads i tavlen
  • Hurtigere monteringstid
  • Lavere omkostninger

Fokus på klima og miljø
En yderligere fordel ved Acti9 Active er et skarpt fokus på begrænsning af klima og miljøbelastning, Produktet er mærket med Schneider Electrics’s miljømærke Green Premium, der bl.a. garanterer, at det er fremstillet efter strenge miljøkrav og et lavt CO2-aftryk i hele dets levetid – fx sparer det kompakte 3-i-1-produkt ca. 50% på både ressourceforbrug og energieffektivitet sammenlignet med tidligere produkter.

Fra aktiv til proaktiv
Acti9 Active har desuden indbygget kommunikation, som gør det muligt at løfte installationens sikkerhed yderligere et niveau op. Thomas Kvist forklarer:

“Ved at udnytte mulighedenfor for trådløs Zigbee kommunikation og koble Acti9 Active sammen med vores EcoStruxure Power Monitoring Expert via Panel Server, bliver sikkerheden ikke bare aktiv, men proaktiv. For eksempel kan systemet sende advarsler, når belastningen i installationen overstiger et vist niveau, og der er risiko for afbrydelser i tilfælde af yderligere belastning. Det er oplagt på fx sygehuse og i det hele taget alle steder med kritiske installationer,” siger Thomas Kvist.

Acti9 Active er tilgængelig hos grossisterne nu.

Om Schneider Electric
Schneider Electrics formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af vores energi og ressourcer, så vi alle kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On. Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet. Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrationsløsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder. Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende proces- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT produkter, styringsenheder, software og services. Vi er de mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystemer af partnerskaber, der er åbne, og som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, inkluderende og styrkende.