De største gevinster ved grøn omstilling ligger i din supply chain

Den industrielle produktion er i fuld gang med den grønne omstilling. Det giver god mening, for der skal en fælles indsats til for at beskytte klima og miljø, og der er store gevinster at hente for den enkelte virksomhed.

De fleste virksomheder fokuserer dog udelukkende på en mere effektiv udnyttelse af strøm, maskiner og råvarer i den interne i produktion. Men der er langt større gevinster at hente ved at analysere virksomhedens supply chain. Eksempelvis er CO2-udledning fra supply chain led i gennemsnit 5,5 gange højere end udledningen af CO2 fra selve produktionen.

 

De færreste har et komplet overblik over råmaterialernes vej til produktionsapparatet, og mange beregninger er baseret på antagelser. Der er brug for fakta for at have et godt beslutningsgrundlag, når der skal optimeres i supply chain.

En case fra medicinalindustrien

Medicinalvirksomheden Johnson & Johnson (J&J) har skabt en realtidsforbindelse af data fra sine leverandører. Nøgledata fra supply chain og produktion bliver løbende fodret ind til en fælles IoT Cloud-løsning. Det sikrer både råvarekvalitet og optimering af produktionen ved at udnytte viden så tidligt som muligt. Ved at skabe en åben og sikker snitflade med samarbejdspartnerne har J&J gjort det let at onboarde nye leverandører og hente deres data ind i systemet. På sigt kan ERP data og andre transaktionelle data bruges til at justere produktionen, så den matcher de reelle behov og leverancen af råvarer. Det sparer både tid, ressourcer og CO2.

Når leverandørerne leverer informationer om CO2-udledning og andre relevante parametre for bæredygtighed, bliver det muligt at skabe overblik over de enkelte leverandørers betydning for produktionens samlede CO2-aftryk. Det bliver også muligt at optimere på supply chain og skabe den mest klimavenlige og effektive produktion.

 

6 skridt til at komme i gang 

Åbenhed omkring data er nøglen til at skabe effektivitet og bæredygtighed i produktionen. Men det kan virke som en lang og kompliceret rejse at komme i gang. Derfor har vi samlet en oversigt med 6 skridt, der kan hjælpe dig på vej. Du kan læse dem lige her.

 

Indsigterne i dette blogindlæg er hentet fra rapporten Data Excellence: Transforming manufacturing and supply systems som du kan hente her, eller kontakt Flemming Hansen for at høre om, hvordan Schneider Electric kan hjælpe dig på din rejse mod åbenhed og automatisering i produktionen.