KE Fibertec

Cradle to Cradle-certificeret ventilationsløsning i laboratoriebygning

Case: Monash University, Green Chemical Futures, Australien

Cradle to Cradle-certificeret ventilationsløsning i laboratoriebygning

Bæredygtig ventilation og godt indeklima
Monash University i Melbourne, Australien, skulle have et nyt laboratorium, og man ønskede en bygning med en bæredygtig profil. Derfor blev der foreskrevet Cradle to Cradle-materialer inklusiv CradleVent®-løsningen for at sikre en trækfri luftfordeling.

 

FAKTA:

Bygherre: AE Smith & Son Pty Ltd
Rådg. ingeniører: Sinclair Knight Merz
Materialer: KE Fibertec
KE-partner: Air Solutions International

 

Verdens første Cradle to Cradle-certificerede ventilationskanal
Tekstilkanaler kan skræddersys, så form, størrelse og farve lever op til de krav, der stilles til rummet. Tekstilkanaler skaber effektiv og ensartet luftfordeling uden “døde zoner” og dermed et sundt indeklima.

CradleVent® er verdens første Cradle to Cradle-certificerede ventilationskanal.
Certificeringen dokumenterer produktets bæredygtighed, og at vi tager ansvar for produktet gennem hele dets levetid – fra vugge til vugge, dvs. fra produktion til genanvendelse.
Læs mere på ke-fibertec.dk/cradlevent

 

TEKNISKE DATA:

Byggeår: 2015
System: CradleVent®
Farve: Hvid (RAL 9010)
Materiale: HDC
Ophæng: D-Lite Alu

 

Fleksibel, skræddersyet løsning
For at opnå et korrekt mønster for luftfordelingen blev KE Fibertec bedt om at lave kanalens endebund i en 53 graders vinkel. På den måde kan der skabes tilstrækkelig luftfordeling på den skrå glasfacade.
Som i mange andre laboratorier blev der valgt et KE-Lavimpulssystem, da det er særdeles velegnet til indblæsning af store luftmængder ved lav lufthastighed og uden støjgener i rummet.

Det brandhæmmende materiale har en høj støvbæreevne, hvilket betyder længere vaskeintervaller og dermed energibesparelser.

Ingeniørfirmaet anbefalede KE Fibertec til arkitekten, da firmaet anser KE Fibertecs produkter for at være af meget høj kvalitet både med hensyn til materialer, design og udseende. Derudover kunne tekstilkanalerne udformes med specielle endebunde i henhold til arkitektens ønske om, at kanalerne skulle følge glasfacadens vinkelform på 53 grader.
Nick Mascall, Air Solutions International Pty Ltd

 

KE Fibertec AS er førende leverandør af tekstilbaseret ventilation.
Med vores specialdesignede tekstilkanaler skaber vi et godt indeklima i idrætshaller, kontorer, laboratorier, skoler osv. Tekstilkanaler kan skræddersys til næsten ethvert formål. De er hygiejniske, lette at montere og vedligeholde og kan leveres i et utal af former og farver.
Læs mere på http://www.ke-fibertec.dk