Brug pandemien til din fordel i bygninger

Blogindlæg om hvordan du kan skabe værdi med bygningsautomatik ved delvis bemanding af arbejdspladsen under pandemien

Denne artikel handler om hvordan du kan optimere dit energiforbrug igennem intelligent bygningsautomatik med – Læsetid ca. 5 min. Hentet fra Schneider Electrics danske blog. 

Pandemien har lært os, at vi aldrig ved hvornår, verden står overfor den næste store krise. Gennem hurtig og effektiv tilpasning har alverdens virksomheder lært at opretholde operationel aktivitet på en sikker måde for medarbejderne. På et splitsekund blev hjemmearbejde ligeså almindeligt som myldretid, og online møder blev en naturlig del af hverdagen. Selvom vi står i en pandemi, og genåbningen af arbejdspladserne kun er gradvis, stilles forsat store krav til bygningsautomatikken.

Hvordan ser dine driftsudgifter ud efter nedlukningen, genåbning, delvis nedlukning, total nedlukning og gradvis genåbning?

Din bygningsautomatik sikrer dig adgang til styring af både varme, ventilation, air condition og køl (HVAC), lys, solafskærmning samt en række andre funktioner. Men blot at installere et system til bygningsautomatik er ikke nok, hvis du vil være sikker på, at ressourceforbruget og driftsøkonomien afspejler brugen af bygningen.

For at bevare operationel stabilitet i krisetider er det vigtigt, at bygningsstyringen hurtigt kan tilpasses de skiftende omstændigheder, så driftsøkonomien ikke løber løbsk. Det stiller krav til din bygningsautomatik eksempelvis om nødvendige sensorinput og programmers reaktion på disse.

De fleste bygninger går på natfunktion uden for arbejdstiden  og tænder op i den normale arbejdstid for at optimere på energiforbruget. Men når arbejdspladsen kun er delvist bemandet, kan det resultere i et overforbrug af energi, som kan mærkes i økonomien og CO2-udledningen. Hos Schneider Electric Danmark opererer vi under pandemien med en bemanding af kontorer på 25% af normalen.

Vi sikrer os, at denne bemandingsprocent afspejler sig i vores ressourceforbrug ved at styre bygningen på zoneniveau. Med en PIR-føler i zonen kan du spare på energien, da HVAC og lys aktiveres ved bevægelse. På den måde sikrer du, at zonen kun bruger energi, når den anvendes. Dette simple greb skaber stor værdi, som hurtigt afspejler sig i budgettet – især under en delvis genåbning.

(….) Læs resten af vores blogindlæg på vores danske blog her