Børsens bæredygtighed cases 2023: Schneider Electric erstatter klimaskadelig gas med ren luft

Ved at fjerne fugt og partikler fra helt almindelig luft, har Schneider Electric erstattet verdens mest miljøskadelige drivhusgas, SF6, med 100 procent tør, ren luft med en teknologi kaldet Pure Air teknologi.

Vores RM AirSeT med Pure Air-teknologi er kåret til Børsen Bæredygtig Case 2023, som et af de projekter, der skubber til den grønne omstilling. Det betyder utroligt meget for os og for klimaet, at teknologien nu får opmærksomhed og udbredelse gennem denne anerkendelse. For Schneider Electrics Pure Air-teknologi kan udfase brugen af SF6-gas, som FN har udnævnt til at være verdens mest miljøskadelige drivhusgas, og erstatte den med 100 procent ren, tør luft.

Det har taget os 6 år at udvikle Pure Air-teknologien til de omkring 85.000 el-netstationer i Danmark, der i dag bruger SF6-gas til isolation af koblingsanlæggene for at sikre sig mod kortslutning. Drivhusgassen er ikke farlig for mennesker at indånde, da det er en inaktiv gas, men sker der et læk fra anlæggene – og det gør der konstant i større eller mindre omfang – er det enormt skadeligt for miljøet. For SF6 kan hverken destrueres eller absorberes naturligt.

”Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at komme af med SF6. SF6-gas har et klimaaftryk, der er over 23.000 gange større end CO2, og den kan være aktiv i atmosfæren i 3.200 år.

Bare ét kilo SF6-gas svarer til, hvad 11 benzindrevne personbiler udleder af CO2 på et helt år. Det er en ekstremt potent drivhusgas, som vi har arbejdet benhårdt for at kunne erstatte. Kåringen som Børsen Bæredygtig Case 2023 betyder, at vi kan nå endnu længere ud med budskabet om, at der er et effektivt alternativ til SF6, der er langt bedre for vores klima” siger Claus Steengaard, Commercial Director, Power Systems i Schneider Electric og fortsætter:

”Udover at Pure Air-teknologien nu gør det muligt at udfase brugen af SF6-drivhusgasser totalt, vil den også bidrage til forsyningsselskabernes mål om at blive CO2-neutrale i 2030. Implementeringen af Pure Air-teknologien er relevant for hele Europa. Både i EU, hvor man skubber på for at indføre et totalforbud mod SF6, og herhjemme, hvor der helt generelt er stor politisk opbakning om den grønne omstilling.”

Læs mere herhttps://borsen.dk/nyheder/baeredygtig/cases/2023/klimaskadelig-gas-bliver-erstattet-med-ren-luft