Ventilationskanaler skal vedligeholdes

Alle ventilationskanaler, tekstil eller stål, bør løbende rengøres, for at de kan bevare deres funktionsevne, jf. DS 447. Vedligeholdelsesfrie kanaler findes ikke, da støv opsamles i eller udenpå kanalen, og det vil blokere for luftgennemgangen, og dermed påvirke hvor effektive kanalerne fordeler luften. Støv på ydersiden af kanalen vil tilmed gøre den beskidt at se på og uhygiejnisk.

Hos KE Fibertec tilbyder vi tekstilbaserede ventilationsprodukter, der er udført i et vævet materiale som f.eks. GreenWeave. Det lette materiale gør det nemt at afmontere og vaske kanalerne.

GreenWeave virker som et M6-forfilter, der renser udeluften, sådan at brugerne af rummet kan få en ren indåndingsluft. KE Fibertecs lavimpulskanaler inducerer ikke luften, dvs. de trækker ikke luften fra rummet til sig, hvilket hygiejnemæssigt er en stor fordel. Det imødekommer også BR 2015 – 8.3 stk. 5, der fastslår, at ”ventilationssystemer skal renses, drives og vedligeholdes, så de holdes i en teknisk og hygiejnisk forsvarlig stand”.

GreenWeave materialet har en støvbæreevne på 25 g/m² tekstiloverflade iht. EN 779:2012, hvilket giver meget lange vaskeintervaller.

Læs mere

tragt

F7 forfilter filtrerer 85% af støvet udefra. Af de resterende 15% tager tekstilkanalen de 7%.