METRO THERM A/S

METROAIR I – et teknologisk gennembrud i luft-vand-varmepumper

metroair-i

Takket være udviklingen af frekvensregulering får du endnu mere effektiv udnyttelse af energien, en imponerende SCOP-værdi og rekordhøje fremløbstemperaturer selv i bidende koldt vintervejr.

Luft-vand-varmepumper skal operere inden for et stort temperaturspænd, fordi udendørsluftens temperatur kan variere meget inden for korte tidsintervaller. I ældre varmepumper, som kun har én hastighed, betyder det, at motoren tænder og slukker ofte for at imødekomme de skiftende temperaturer, og det bruger energi og slider på maskineriet.

METRO THERMs nyeste luft-vand-varmepumpe METROAIR I er frekvensreguleret, og det vil sige, at en inverter-styret kompressor tilpasser effekten efter varmebehovet. Hastigheden reguleres simpelthen efter temperaturen udenfor og behovet indendørs. Lydstyrken er kun 53 dB, selv når den kører på fuld kraft.

Høj SCOP-værdi – over 5

Frekvensregulering gør det muligt at udnytte energien bedre, så varmepumpen får højere SCOP-værdi – det, man også kalder årseffekt-faktor. Det står for, hvor mange kWh varmepumpen yder, for hver kWh den forbruger. METROAIR I har en SCOP-værdi over 5, så hen over et år vil den yde mere end 5 kWh, for hver 1 kWh den bruger.

Effektiv selv i isvinter

Det mere effektive energiforbrug ved frekvensstyring har også gjort det muligt at udvikle endnu bedre egenskaber til opvarmning af vand, både brugsvandet og det til rumopvarmning. Der er METROAIR I effektiv selv ved lave udetemperaturer. I så koldt vejr som minus 25 grader C kan den producere en fremløbstemperatur på op til 63 grader C.

Læs mere om METROAIR I