Løsningen på de mest almindelige luftudfordringer i supermarkeder

Temperaturudsving, døde zoner, kondens og trækgener er de mest almindelige luftmæssige udfordringer i supermarkeder. Med implikationer for varernes holdbarhed, indeklimaet, og for medarbejdere og kunders komfort er det vigtigt at få løst disse udfordringer på en hurtig og rentabel måde.

Et supermarkeds rentabilitet afhænger bl.a. af fødevaresikkerhed og hvor behageligt der er at færdes i butikken. Luftfordelingen spiller en væsentlig rolle for begge disse parametre.

For eksempel kan temperaturudsving forårsage misfarvning på chokoladeprodukter. Dette er principielt ikke noget, der påvirker holdbarheden, men det påvirker kundernes opfattelse af produktet og dermed deres opfattelse af butikken og deres lyst til at handle i den. Det er derfor vigtigt, at holde temperaturen i butikken indenfor de givne setpunkter uden varme, kolde eller døde zoner.

FabricAirs tekstilbaserede ventilationsteknologi leverer en uovertruffen behagelig og jævn luftfordeling. Den trækfri løsning sikrer optimal komfort for kunder og personale, og den præcise luftfordeling skaber ideelle forhold for varerne på hylderne – både de øverste hylder og de nederste.

De forskellige områder i butikken, stiller forskellige krav til ventilationsløsningen. Der er f.eks. stor forskel på den ideelle temperatur i frugt og grønt versus non-food. I ferskvaresektionerne afhænger den optimale luftløsning bl.a., om kølemøblerne er åbne eller lukkede.

Bestrygningsluft bruges til at eliminere kondens på overfladerne omkring kølemøblerne. Kondensvand er kilde til bakterievækst og kan skabe personfarlige situationer, hvis gulvene er våde. Derfor er det vigtigt at adressere kondensproblemerne.

På konventionelle ventilationsrør i stål skaber kondens hygiejnemæssige udfordringer både uden på og inden i kanalen, med mindre denne er godt isoleret. Derfor bliver luftindblæsning ofte valgt fra i supermarkeder, da det er dyrt og pladskrævende at installere de konventionelle løsninger.

I skarp kontrast til stålkanaler, monteres tekstilkanaler med ganske lidt brug af plads og uden at belaste loftskonstruktionen nævneværdigt. Permeable tekstiler eliminerer muligheden for dannelse af overfladekondens i og på kanalen, og derfor kræver tekstilkanaler ingen isolering. Samtidig er teknologien yderst fleksibel og tilpasses den enkelte butiks særlige behov uden at det koster en formue.

Tekstilkanaler kan endda tages ned og puttes i en vaskemaskine, hvis man synes, de trænger. Rengøring er noget mere omstændelig med konventionelle metalkanaler.

Tekstilsystemet designes ud fra butikkens individuelle parametre og sikrer dermed optimal luftfordeling i alle zoner. Laserteknologi bruges til udskæring af flowmodeller, fra mikroperforeringer til større huller, og mønstret designes, så systemet leverer den ideelle luftmængde i den rette lufthastighed i forhold til behovet på det pågældende sted i butikken.

Tekstilkanaler fra FabricAir er en rentabel løsning. I forhold til konventionelle løsninger spares ca. 40% på energiforbruget ved at skifte til tekstilbaseret ventilation. Komforten er i top, så kunderne bliver mere købelystne og medarbejderne er glade. Temperaturen er under kontrol, så varerne opnår maksimal holdbarhed på hylderne og spild minimeres.

Teknologien er optimal til både nybyg, ombygning og eftermontering i eksisterende butiksmasse. Enkelt montageløsning gør det nemt at installere og i kombination med materialevalgets unikke egenskaber er tekstilkanaler den mest velegnede og rentable ventilationsløsning til supermarkeder.

For yderligere information se http://www.fabricair.com/supermarkets

Bestrygningsluft eliminerer kondens og mindsker dermed risikoen for bakterievækst og våde gulve


Lufttæpper sikrer komforten i kasselinjen