Flot modtagelse af ny, fuldisoleret compactstation fra Gemina Termix

standen-torsdag-lc_bred gemina-termix-stand-dansk-fjernvarmes-landsmoede2

Termix Compactstation 28 ISO er det seneste resultat af den udviklingsproces, der blev sat i gang hos Gemina Termix, da kravene til isolering af bygningsinstallationer blev strammet op med 3. udgave af DS 452. De nye krav betød, at det tilladte energitab fra bygningsinstallationer skulle reduceres markant, og at ingen fjernvarmeanlæg i denne størrelse kunne leve op til kravene uden en ekstra rørisolering. Sådan en isolering er imidlertid både besværlig og tidskrævende, og hos Gemina Termix oplevede salgsdirektør Lars Christensen derfor meget snart et udtalt ønske fra både fjernvarmeværker, vvs-installatører og bygningsejere om en fuldisoleret compactstation.

– Vi igangsatte en udviklingsproces, hvor vi blandt andet valgte at lytte grundigt til vores kunder ved at invitere en række af dem til to heldags-workshops, fortæller Lars Christensen.

Det færdige resultat blev en fuldkommen re-designet compactstation til direkte og indirekte fjernvarmeforsyning i større bygninger. På flere punkter er Termix Compactstation 28 ISO således markant forbedret i forhold til sin ellers populære forgænger. Det gælder ud over fuldisoleringen parametre som fleksibel montage, nem adgang til service og lav vægt.

Nyheden blev i løbet af september introduceret for inviterede varmefolk på otte energiseminarer i hele landet, inden den blev officielt præsenteret på Dansk Fjernvarmes Landsmøde, som blev afviklet i København i dagene 27.-28. oktober. Og det var en glad salgsdirektør, der efterfølgende kunne gøre status.

– Begge dage var vores stand utrolig velbesøgt. Interessen og spørgelysten omkring vores nye compactstation var stor, siger Lars Christensen og tilføjer, at han ser den overvældende interesse som et klart signal om, at branchen har ventet på en compactstation, der opfylder de nye energikrav uden ekstra foranstaltninger.

– En reduktion af varmetabet på godt 80 procent samt en nemmere montage og servicering af compactstationen er tre klare budskaber, som er gået rent ind hos de besøgende på standen, lyder det fra Lars Christensen, der samtidig glæder sig over, at den umiddelbare interesse fra kunderne også meget hurtigt blev vekslet til konkrete ordrer på Termix Compactstation 28 ISO.

– De første compactstationer har allerede forladt vores fabrik i Sunds og er ved at blive installeret i etageejendomme og andre større bygninger i landet. Der er derfor ingen tvivl om, at det var en rigtig beslutning at udvikle markedets første fuldisolerede compactstation, slutter den tilfredse salgsdirektør.