METRO THERM A/S

Den hybride skole

Gredstedbro Skole i Esbjerg Kommune fik for nyligt installeret fem METROAIR I20-varmepumper fra METRO THERM, som sammen med gas skal dække skolens behov for varme og varmt vand. Løsningen er en del af SMART GRID-projektet, som Energi- og Klimaministeriet håber på vil blive fremtidens energiløsning.

Klokken ringer ud. En masse skolebørn løber ud i skolegården. På gangen møder vi nogle lærere og lidt efter pedellen. Der er ingen tvivl om, hvor vi er. Lige indtil pedellen åbner lågen ind til en lille baggård, hvor fem kæmpestore og topmoderne varmepumper dukker op. Ikke lige, hvad man havde forventet og slet ikke noget, der leder tankerne tilbage på barndommen.

”Det her er topmoderne og meget fremtidssikrede løsninger”, fortæller Peter Wagner Holst, energikonsulent hos StarVVS, som har stået for opsætningen af varmepumperne. De fem varmepumper står lige så ret på en linje som skolebørn til morgensang i de gode gamle dage. Lydløst og disciplineret står de, og gør det de skal; levere stabil varme til skolens hovedbygning. Og snart vil 11 andre komme til, så den samlede installation ender med at være på 16 METROAIR I20’ere, som skal dække 80 % af skolens behov for varme og varmt vand. Resten skal dækkes af gas, der før var skolens eneste energikilde.

”Vi har sådan set bare skullet åbne døren, så har StarVVS og METRO THERM klaret resten”, fortæller skolens pedel Palle Hansen. ”Det har været en meget positiv oplevelse, og så gør det jo heller ikke noget, at man sparer lidt CO2, når man går lidt væk fra al den gas”, konstaterer han tilfreds.

Læs hele historien HER  og se vores video HER.