Dansker får ansvaret for Schneider Electric i Nordeuropa

Energigiganten Schneider Electric sætter Niels Svenningsen i spidsen for de nordeuropæiske markeder, som årligt omsætter for mere end 11 mia. kr.

Efter blot 1½ år i rollen som President for Schneider Electric i Norden og Baltikum får Niels Svenningsen fra den 1. juli 2017 udvidet sit område: Den 52-årige danskers ansvar udvides til at omfatte hele Nordeuropa, der har en samlet omsætning på 11 mia. kr. Dermed får Niels Sveningsen det overordnede ansvar for at drive den strategiske og operationelle udvikling med et stærkt fokus på Schneider Electrics intelligente produkter og løsninger, der sikrer effektivitet og energioptimering i såvel virksomheder som private hjem.

Som President for Nordeuropa skal Niels Svenningsen sikre vækst og større markedsandele i tæt samarbejde med partnere og kunder og ikke mindst regionens næsten 5.000 medarbejdere, der samtidig er det næststørste område for Schneider Electric i Europa.

– Schneiders mål er, at samfundet bliver så elektrifiseret som muligt. For det betyder, at vi i endnu højere grad end i dag kan anvende alternative energikilder som vind og sol og stoppe med at bruge fossile brændstoffer. Det er fantastisk at arbejde for en højteknologisk virksomhed, som er global og arbejder for at gøre verden til et bedre sted at være.

Blandt de højest placerede danskere i europæisk erhvervsliv

Niels Svenningsen, der sidder i Schneider Electric-koncernens europæiske topledelse, ser frem til de nye udfordringer:

– Markedets stigende efterspørgsel på integrerede og energieffektive løsninger i energidistribution, datacentre, bygninger og industrien er en fællesnævner i hele Nordeuropa. Schneider Electric har et unikt teknologisk fundament med markedets bredeste portefølje af integrerede løsninger, og nu handler det om at skabe vækst på baggrund af vores stærke markedsposition i Norden og Baltikum, siger Niels Svenningsen, President for Nordeuropa.

Niels Svenningsen, der har bopæl i Holte, arbejder ud fra Schneider Electrics danske hovedkontor i Ballerup, og er nu en af de højest placerede danskere i europæisk erhvervsliv.