Coromatic bygger kritisk infrastruktur for fremtidig forskning på den verdensledende forskningsfacilitet ESS

Coromatic, den førende leverandør af virksomhedskritisk infrastruktur til sikring af strømforsyning og datakommunikation, er blevet tildelt to serverrumskontrakter af European Spallation Source (ESS). ESS er en paneuropæisk, tværfaglig forskningsinfrastruktur baseret på verdens kraftigste neutronkilde. Forskningsfaciliteten giver forskere nye muligheder inden for en bred vifte af forskningsområder, herunder life science, materialeteknologi og magnetisme.

big_bird_Credit ESS_TeamHenningLarsenArchitects_1
big bird Credit ESS Team Henning Larsen Architects

 

ESS er i øjeblikket under opførelse i Lund, Sverige, med datastyrings- og softwarecenteret (Data Management and Software Centre -DMSC) beliggende i København, Danmark. DMSC er en vigtig del af forskningsfaciliteten, da den er ansvarlig for videnskabelig databehandling på ESS. Robust datacenterinfrastruktur i København og Lund er af afgørende betydning for ESS og vil give computer- og lagringskapacitet til videnskabelig databehandling, kontroller, datastyring og IT, hvilket muliggør robust drift af ESS som den næste generations forskningscenter.

Efter to separate, offentlige udbud blev Coromatic tildelt kontrakten om at designe og bygge serverrummene i København og Lund. Coromatic påtager sig det fulde ansvar for konstruktionen og serverrummene med al nødvendig infrastruktur installeret.

I årenes løb har Coromatic sikret strømforsyning og datakommunikation til flere institutioner i den videnskabelige og akademiske sektor, herunder ESS, hvor det implementerede det fysiske data- og kommunikationsnetværk på faciliteten i Lund.

”Videnskab spiller en central rolle i løsningen af de komplekse udfordringer i dag og skaber morgendagens muligheder og forretninger. Disse kontrakter om levering af virksomhedskritisk infrastruktur til en af de største og vigtigste forskningsfaciliteter i Europa er noget vi er stolte af, og det er et bevis på at vi har evnen til at levere resiliente og robuste datacenterløsninger, ” siger Åsa Wikensten, Head of Data Center and Connected Workplace, Coromatic.

 

For mere information, kontakt

Åsa Wikensten, Head of Data Center and Connected Workplace, Coromatic

Tlf: +46 70 257 71 72

asa.wikensten@coromatic.se

 

Om ESS

The European Spallation Source (ESS) er en tværfaglig forskningsfacilitet baseret på verdens kraftigste neutronkilde. ESS er organiseret som en European Research Infrastructure Consortium (ERIC) med medlemslande over hele Europa. ESS vil muliggøre videnskabelige gennembrud inden for forskning i forbindelse med materialer, energi, sundhed og miljø og imødegå nogle af de vigtigste, samfundsmæssige udfordringer i vores tid. Besøg https://europeanspallationsource.se/about for mere information.

 

Om Coromatic 

Coromatic sikrer strøm og datakommunikation til forretningskritiske funktioner. Vi er her 24/7 for vores kunder, for at sikre høj tilgængelighed og produktivitet i produktionsanlæg, for at redde liv, for at sikre uafbrudt strømforsyning, og ved at beskytte miljøet ved energioptimering. Vores kunder er finanssektoren, IT- og telekomudbydere, hospitaler, forsvaret og anden bygningskritisk infrastruktur. Coromatic tilbyder rådgivning, drift, service og vedligehold. Vi designer, bygger og driver energieffektiv, teknisk infrastruktur. Coromatic har mere end 500 medarbejdere, og har leveret løsninger og services til mere end 5000 virksomheder i Norden.

Besøg http://www.coromatic.dk for mere information.